iphone 13

Ανασκόπηση Apple iPhone 13: Γιατί Εξακολουθεί να είναι είναι Ένα Τρομερό Τηλέφωνο;

Η Apple είναι σε καλή θέση για να διατηρήσει τη δυναμική της από τον προηγούμενο μεγάλο κύκλο του 5G. Τα επόμενα έτη η εταιρία επικεντρώθηκε στη διάρκεια ζωής της μπαταρίας και στις κάμερες, αφού αυτά είναι που ενδιαφέρουν περισσότερο τους αγοραστές. Η Apple βελτίωσε επίσης τις οθόνες και τοποθέτησε μερικές άλλες αναβαθμίσεις – όπως η διευρυμένη υποστήριξη του 5G σε περισσότερα μέρη – που μπορεί να βοηθήσουν τα τηλέφωνα να απευθυνθούν σε ένα ευρύτερο παγκόσμιο κοινό που θέλει ταχύτερα δεδομένα σε αγορές όπως η Κίνα, η Αυστραλία και η Ιαπωνία.

Ωστόσο, δεν πρόκειται για μια σημαντική αλλαγή στο τοπίο του iPhone, όπως το iPhone 12 πέρυσι, το οποίο εισήγαγε το 5G και τη μεγαλύτερη οθόνη που υπήρξε ποτέ σε iPhone. Ή το iPhone 5s, το οποίο το 2013 εισήγαγε για πρώτη φορά έναν αναγνώστη δακτυλικών αποτυπωμάτων.

Θα ξεκινήσουμε με το iPhone 13 Pro Max

Το iPhone 13 Pro Max είναι τεράστιο, με οθόνη διαγωνίου 6,7 ιντσών.

Αυτό είναι είτε καλό είτε κακό, ανάλογα με το τι θέλετε από ένα τηλέφωνο. Αν θέλετε κάτι που να μοιάζει λίγο με μίνι tablet στην τσέπη σας και να είναι ιδανικό για παιχνίδια και προβολή τηλεοπτικών εκπομπών και ταινιών, τότε θα λατρέψετε το iPhone 13 Pro Max.

Η οθόνη είναι αισθητά καλύτερη από την περσινή. Είναι το πρώτο iPhone με την οθόνη ProMotion της Apple, μια τεχνολογία οθόνης με πολύ υψηλό ρυθμό ανανέωσης που εισήχθη στο iPad Pro το 2017.

Διαβάστε  3 Πράγματα που Πρέπει να Γνωρίζετε για τους Δελφούς

Η οθόνη μπορεί να προσαρμόζεται στο περιεχόμενο της σελίδας για να βοηθά στην εξοικονόμηση της διάρκειας ζωής της μπαταρίας και να κάνει τα πράγματα πιο ομαλά. Αν απλά διαβάζετε έναν ιστότοπο, για παράδειγμα, μπορεί να ανανεώνεται λιγότερο συχνά και να εξοικονομεί χρόνο ζωής της μπαταρίας. Αλλά στη συνέχεια, αν παίζετε παιχνίδια ή κάνετε κύλιση σε μια μεγάλη ιστοσελίδα, θα ανανεώνεται πολύ γρήγορα για να γίνουν όλα πολύ πιο ομαλά. Είναι ένα από αυτά τα πράγματα που πρέπει να δείτε με τα μάτια σας για να τα εκτιμήσετε.

Η διάρκεια ζωής της μπαταρίας είναι κορυφαία και διαρκεί περισσότερο από οποιοδήποτε άλλο iPhone στην αγορά. Αν δεν παίζετε παιχνίδια για πολλές ώρες, το iPhone 13 Pro Max θα σας βγάλει για ύπνο και ακόμη και για μια ακόμη μέρα.

Αυτό οφείλεται στο συνδυασμό ενός νεότερου επεξεργαστή, μιας νέας οθόνης και μιας μεγαλύτερης μπαταρίας. Για παράδειγμα, σε μια δοκιμή μας όπου για εννέα ώρες κάναμε streaming ταινιών με φωτεινότητα λίγο πάνω από 50% και μπορούμε έκπληκτοι να μοιραστούμε μαζί σας ότι έχει μείνει ακόμα πάνω από τη μισή μπαταρία. Η Apple υπόσχεται έως και 25 ώρες αναπαραγωγής βίντεο μέσω streaming.

Μιλώντας για ταινίες, η οθόνη γίνεται επίσης πιο φωτεινή από το περσινό μοντέλο, αν και θεωρούμε ότι το iPhone 12 Pro Max γίνεται ήδη αρκετά φωτεινό.

iPhone 13 – Τι λείπει;

Το iPhone 13 είναι ένα σταθερό τηλέφωνο, αλλά δεν διαθέτει τα πιο προηγμένα χαρακτηριστικά που υπάρχουν στα μοντέλα Pro.

Ακολουθούν οι κύριες διαφορές:

  1. Δεν υπάρχει νέα οθόνη ProMotion. Αλλά η οθόνη είναι πιο φωτεινή από πέρυσι, πράγμα που σημαίνει ότι είναι πιο εύκολο να βλέπετε σε εξωτερικούς χώρους όταν έχει ήλιο.
  2. Ο αποθηκευτικός χώρος φτάνει μέχρι τα 512 GB αντί για 1 TB.
  3. Δεν υπάρχει ειδική κάμερα zoom.
  4. Λιγότερη διάρκεια ζωής της μπαταρίας, αν και εξακολουθεί να αποτελεί βελτίωση σε σχέση με τα περσινά μοντέλα.
  5. Ένας λιγότερος πυρήνας GPU για παιχνίδια και απόδοση βίντεο – οι περισσότεροι άνθρωποι πιθανώς δεν θα παρατηρήσουν την έλλειψή του.
  6. Οι οθόνες γίνονται φωτεινές, αλλά όχι τόσο φωτεινές όσο τα μοντέλα Pro κατά την κανονική χρήση.
Διαβάστε  Ιδιωτικές Μεταφορές και Ταξί - Ποια είναι τα Πλεονελτήματα;

Παρόλα αυτά, η Apple έκανε πολλές αναβαθμίσεις μεταξύ του iPhone 12 και του iPhone 13, όπως η προσθήκη διπλάσιου αποθηκευτικού χώρου (128GB) στο entry-level μοντέλο, νέες κάμερες, βελτιωμένη διάρκεια ζωής της μπαταρίας, ενημερωμένος επεξεργαστής, φωτεινότερες οθόνες και υποστήριξη 5G σε περισσότερες χώρες.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *