Δικηγορικό Γραφείο

Δικηγορικό Γραφείο: Στον Πυρήνα της Δικαίου και της Προάσπισης

Η ίδρυση ενός δικηγορικού γραφείου αναδεικνύεται ως μια συναρπαστική πρόκληση για κάθε νομικό επαγγελματία που επιθυμεί να διακριθεί στο χώρο του νόμου. Πέραν της δυνατότητας επαγγελματικής ανέλιξης, ένα δικηγορικό γραφείο αποτελεί τον πυρήνα της νομικής εξυπηρέτησης και προάσπισης, προσφέροντας τις υπηρεσίες του σε ποικίλες νομικές πτυχές.

Όταν ξεκινάτε μια δικηγορική εταιρεία, στόχος σας θα πρέπει να είναι να δημιουργήσετε μια δικηγορική εταιρεία που όχι μόνο θα προσελκύει πελάτες, αλλά και θα τους παρέχει εξαιρετική καθοδήγηση και υποστήριξη σε κάθε βήμα της διαδικασίας. Για να το πετύχετε αυτό, θα πρέπει να έχετε βαθιά κατανόηση των δυνατών σημείων και των αξιών σας και να είστε σε θέση να τις επικοινωνείτε αποτελεσματικά στους πελάτες σας μέσω των νομικών σας υπηρεσιών.

Αξίζει να ξεκινήσετε δικηγορική εταιρεία;

Πρέπει να αναλάβετε μια τεράστια δέσμευση όταν ξεκινάτε τη δική σας εταιρεία. Όταν έχετε τη δική σας επιχείρηση, έχετε ευθύνες και υποχρεώσεις που ένας συνεργάτης ή ακόμη και ένας μέτοχος σε μια καθιερωμένη εταιρεία μπορεί να αποφύγει. Ταυτόχρονα, έχετε τον έλεγχο της δικής σας πρακτικής. Η σύσταση εταιρείας περιορισμένης ευθύνης μπορεί να βοηθήσει στην αποφυγή ορισμένων κινδύνων και υποχρεώσεων για τους ιδιοκτήτες επιχειρήσεων.

Κανείς δεν μπορεί να σας πει αν πρέπει να ξεκινήσετε μια δικηγορική εταιρεία. Αλλά θα πρέπει να εξετάσετε προσεκτικά τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα της προσπάθειας να ενεργήσετε ως ιδιοκτήτης επιχείρησης διατηρώντας παράλληλα μια δικηγορική πρακτική.

Σας συμβουλεύουμε να ξεκινήσετε με το τέλος στο μυαλό σας: τι είδους ζωή θέλετε; Πώς θέλετε να περνάτε τον χρόνο σας; Χτίστε νέο δικηγορικό γραφείο για να εξυπηρετεί και να υποστηρίζει αυτή την ζωή.

Διαβάστε  Τι πρέπει να λάβετε υπόψη πριν υποβάλετε αίτηση στη Νομική Σχολή;

Πλεονεκτήματα της έναρξης του δικού σας δικηγορικού γραφείου

Τα πλεονεκτήματα του να έχετε τη δική σας δικηγορική εταιρεία συνήθως καταλήγουν στον έλεγχο και την αμοιβή. Ενώ οι πελάτες θα εξακολουθούν να έχουν επείγοντα περιστατικά τα Σαββατοκύριακα και εκτός ωραρίου, εσείς αποφασίζετε ποιους πελάτες θα δεχτείτε και ποιους θα απορρίψετε. Εσείς αποφασίζετε επίσης πόσους πελάτες θα εκπροσωπήσετε.

Όταν ξεκινάτε τη δική σας δικηγορική επιχείρηση, εσείς:

  • Μπορείτε να διαλέξετε το χώρο του γραφείου σας, να επιλέξετε το προσωπικό σας και να ορίσετε τις πολιτικές του γραφείου σας.
  • Μπορείτε να αποφασίσετε πώς θέλετε να διευθύνετε την επιχείρησή σας, συμπεριλαμβανομένου του ενδυματολογικού κώδικα, του ωραρίου εργασίας και της επικοινωνίας με τους πελάτες.
  • Έχετε τον οικονομικό έλεγχο της δικηγορικής σας εταιρείας, συμπεριλαμβανομένου του πόσα θα ξοδέψετε για γενικά έξοδα και πόσα θα πάρετε στο σπίτι σας.
  • Μπορείτε να δημιουργήσετε μια ομάδα ταλαντούχων επαγγελματιών που μοιράζονται τις αξίες και το όραμά σας.

Μειονεκτήματα της έναρξης του δικού σας δικηγορικού γραφείου

Πιθανόν να ξοδεύετε περισσότερο χρόνο εργασίας, καθώς θα έχετε να ασχοληθείτε τόσο με τα διοικητικά καθήκοντα όσο και με τη δικηγορική σας πρακτική.

Ως ιδιοκτήτης επιχείρησης, είστε υπεύθυνοι για τα πάντα στη δικηγορική σας εταιρεία. Εσείς και η δικηγορική σας εταιρεία φέρετε την ευθύνη για:

  • Νομικά σφάλματα
  • Τραυματισμούς του προσωπικού σας που σχετίζονται με την εργασία
  • Τραυματισμούς που σχετίζονται με τους χώρους στους πελάτες σας
  • Πληρωμές σε προμηθευτές και παρόχους υπηρεσιών
  • Μισθοδοσία
  • Φόροι

Αν κάτι πάει στραβά στη δικηγορική σας εταιρεία, μπορεί να καταλήξετε αποδέκτης μιας αγωγής.

Και ενώ έχετε τον οικονομικό έλεγχο της δικηγορικής σας εταιρείας, επωμίζεστε και τον οικονομικό κίνδυνο. Εάν ένας από τους πελάτες σας μεταφέρει την εργασία του σε άλλη εταιρεία, μπορεί να χρειαστεί να παραιτηθείτε από τις πληρωμές μέχρι να ανακάμψει και πάλι η δουλειά.

Διαβάστε  Τα Μυστικά Επιτυχίας ενός Δικηγόρου

Ως ιδιοκτήτης, το να γνωρίζετε πώς να ξεκινήσετε μια δικηγορική εταιρεία περιλαμβάνει το να γνωρίζετε πότε πρέπει να κάνετε θυσίες. Πρέπει να βεβαιωθείτε ότι όλοι οι άλλοι πληρώνονται προτού μπορέσετε να πληρώσετε τον εαυτό σας.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *