δικηγορος οικογενειακου δικαιου

Πως να βρείτε έμπειρο δικηγόρο οικογενειακού δικαίου

Όταν αναζητάτε δικηγόρο οικογενειακού δικαίου, υπάρχουν πολλοί παράγοντες που πρέπει να λάβετε υπόψη σας. Είναι σημαντικό να βρείτε κάποιον που μπορεί να σας βοηθήσει να έχετε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα στις μάχες για το διαζύγιο και την επιμέλεια. Υπάρχουν πολλά πράγματα που πρέπει να λάβετε υπόψη σας όταν επιλέγετε έναν δικηγόρο: εμπειρία, κόστος, τοποθεσία και πολλά άλλα. Σε αυτή τη θέση θα εξετάσουμε ορισμένες συμβουλές για να βρείτε τον κατάλληλο δικηγόρο οικογενειακού δικαίου για τις ανάγκες σας.

Ρωτήστε φίλους και συγγενείς για συστάσεις.

Ο καλύτερος τρόπος για να βρείτε έναν δικηγόρο οικογενειακού δικαίου είναι να ζητήσετε συστάσεις από φίλους και συγγενείς. Θα πρέπει να ρωτήσετε για την εμπειρία του δικηγόρου στο οικογενειακό δίκαιο, το ποσοστό επιτυχίας και τις αμοιβές του. Θα πρέπει επίσης να ρωτήσετε για τη διαθεσιμότητα του δικηγόρου και την προσωπικότητά του.

Έρευνα στο διαδίκτυο.

Το πρώτο βήμα για την εύρεση δικηγόρου οικογενειακού δικαίου είναι να κάνετε κάποια έρευνα. Μπορείτε να ξεκινήσετε αναζητώντας δικηγόρους οικογενειακού δικαίου στην περιοχή σας, αλλά θα πρέπει επίσης να αναζητήσετε δικηγόρους που ειδικεύονται στο οικογενειακό δίκαιο και εκείνους που έχουν συστηθεί από άλλους δικηγόρους ή πελάτες. Οι δικηγόροι που είναι πιστοποιημένοι από τον κρατικό δικηγορικό σύλλογο είναι συχνά πιο έμπειροι από εκείνους που δεν είναι πιστοποιημένοι.

Διαβάστε  Πως να βρείτε δικηγόρο με εμπειρία και καλή φήμη

Πάρτε μια σύσταση από το σχολείο του παιδιού σας.

Αν ψάχνετε για δικηγόρο οικογενειακού δικαίου, σκεφτείτε να ρωτήσετε τον σχολικό σύμβουλο, τον διευθυντή ή τους δασκάλους. Μπορεί να είναι σε θέση να σας συστήσουν κάποιον που έχει εργαστεί με μαθητές σε παρόμοιες καταστάσεις με τη δική σας. Μπορείτε επίσης να ρωτήσετε άλλους γονείς που έχουν περάσει από διαζύγιο και να δείτε αν είχαν κάποια συμβουλή για την εξεύρεση δικηγόρου που θα σας βοηθούσε.

Αν δεν υπάρχει κάποιο συγκεκριμένο άτομο στο σχολείο του παιδιού σας που να έχει εμπειρία με τέτοιου είδους καταστάσεις στο παρελθόν (ή αν δεν θέλει να μιλήσει γι’ αυτό), τότε προσπαθήστε να μιλήσετε με κάποιους άλλους γονείς που μπορεί να γνωρίζουν κάποιον άλλον που θα μπορούσε να τους δώσει περισσότερες πληροφορίες για τοπικούς δικηγόρους που χειρίζονται τακτικά υποθέσεις διαζυγίων. Ο βιβλιοθηκάριος ή η γραμματέας μπορεί επίσης να είναι σε θέση να βοηθήσουν – μπορεί να έχουν ακούσει για δικηγόρους από άλλους γονείς σε συσκέψεις γονέων-καθηγητών ή συναντήσεις γονέων και κηδεμόνων!

Αναζητήστε έναν δικηγόρο με καλές διασυνδέσεις στην κοινότητα.

Ένας καλός δικηγόρος οικογενειακού δικαίου θα έχει ένα καλό δίκτυο επαφών στην κοινότητα. Εάν αναζητάτε έναν δικηγόρο που γνωρίζει το τοπικό δικαστικό σύστημα, εξετάστε το ενδεχόμενο να προσλάβετε έναν δικηγόρο με διασυνδέσεις με άλλους δικηγόρους και δικαστές. Για παράδειγμα, αν αναζητάτε εκπροσώπηση στο οικογενειακό δικαστήριο και θέλετε να έχετε μια ιδέα για το πόσο αυστηρός ή επιεικής είναι γνωστός ένας συγκεκριμένος δικαστής, ρωτήστε τριγύρω μέχρι κάποιος να γνωρίζει την απάντηση. Οι δικηγόροι οικογενειακού δικαίου με ισχυρά δίκτυα είναι πιο πιθανό από άλλους να γνωρίζουν τι συμβαίνει τόσο εντός όσο και εκτός των τειχών του δικαστηρίου.

Διαβάστε  Καλός Δικηγόρος για Κληρονομικά - Η κατάρτιση ξεχωρίζει

Ρωτήστε για την εμπειρία του σε υποθέσεις διαζυγίου και μάχες επιμέλειας.

Όταν συναντάτε έναν δικηγόρο οικογενειακού δικαίου, ρωτήστε τον για την εμπειρία του σε αίτηση διαζυγίου και μάχες για την επιμέλεια. Εάν δεν μπορεί να σας δώσει παραδείγματα για το πώς έχει χειριστεί τέτοιου είδους υποθέσεις στο παρελθόν, τότε ίσως ήρθε η ώρα να κοιτάξετε αλλού. Θέλετε κάποιον που ξέρει τι κάνει και μπορεί να σας καθοδηγήσει σε αυτή τη δύσκολη διαδικασία.

Ρωτήστε αν ο δικηγόρος έχει συστάσεις από προηγούμενους πελάτες που ήταν σε θέση να μιλήσουν για λογαριασμό του. Αυτό θα σας δώσει μια καλύτερη ιδέα για το τι είδους άνθρωπος είναι και πόσο καλά χειρίζεται καταστάσεις όπως η δική σας (και αν θα ήταν κατάλληλος για την περίπτωσή σας).

Η ερώτηση σχετικά με τις δομές αμοιβής είναι επίσης σημαντική, διότι δεν χρεώνουν όλοι οι δικηγόροι το ίδιο ποσό ανά ώρα ή δεν δέχονται προγράμματα πληρωμών όπως κάνουν κάποιοι άλλοι- κάποιοι μπορεί να χρεώνουν ανά λεπτό, ενώ άλλοι προσφέρουν κατ’ αποκοπήν τιμές σε ορισμένα στάδια της διαδικασίας, όπως η κατάθεση εγγράφων στα δικαστικά συστήματα κ.λπ… οπότε είναι σημαντικό να συμφωνήσουν και τα δύο μέρη εκ των προτέρων για τους όρους πριν προχωρήσουν σε νομικές ενέργειες – διαφορετικά τα πράγματα θα μπορούσαν να γίνουν δύσκολα αργότερα, όταν το ένα μέρος θα αισθανθεί ότι εξαπατήθηκε οικονομικά λόγω έλλειψης γνώσης εκ των προτέρων!

Μπορείτε να βρείτε έναν καλό δικηγόρο οικογενειακού δικαίου με λίγη δουλειά και έρευνα

Όταν αναζητάτε δικηγόρο οικογενειακού δικαίου, το καλύτερο πράγμα που μπορείτε να κάνετε είναι να κάνετε ερωτήσεις. Όσο περισσότερες πληροφορίες έχετε για τον υποψήφιο δικηγόρο σας, τόσο περισσότερες πιθανότητες έχετε να βρείτε αυτόν που θα σας βοηθήσει να επιτύχετε τους στόχους σας.

Διαβάστε  Ποια η βοήθεια του δικηγόρου Εργατολόγου

Ρωτήστε για την εμπειρία και τις διασυνδέσεις του δικηγόρου στην κοινότητα – αυτοί οι παράγοντες μπορούν να συμβάλουν σε μεγάλο βαθμό στο να διασφαλιστεί ότι ο δικηγόρος έχει κατανόηση των τοπικών νόμων και εθίμων. Ρωτήστε αν συνεργάζεται με άλλους επαγγελματίες, όπως λογιστές ή οικονομικούς συμβούλους- αν ναι, αυτό μπορεί να είναι χρήσιμο αν υπάρχουν περίπλοκα οικονομικά ζητήματα που εμπλέκονται στην επίλυση της υπόθεσής σας (όπως η διατροφή των παιδιών). Τέλος, μην ξεχάσετε να ρωτήσετε πόσο χρεώνουν ανά ώρα – και αν απαιτούν προκαταβολή ή επιτρέπουν μηνιαίες πληρωμές σε βάθος χρόνου.

Συμπερασματικά

Ελπίζουμε αυτό το άρθρο να σας βοήθησε να βρείτε έναν καλό δικηγόρο οικογενειακού δικαίου. Υπάρχουν πολλές διαθέσιμες επιλογές, γι’ αυτό μη φοβηθείτε να ρωτήσετε και να κάνετε κάποια έρευνα προτού λάβετε την τελική σας απόφαση. Να θυμάστε ότι το πιο σημαντικό πράγμα είναι να βρείτε κάποιον που θα ακούσει τις ανάγκες σας και θα σας παράσχει τεκμηριωμένες συμβουλές – όχι απαραίτητα κάποιον με τις υψηλότερες βαθμολογίες ή την αναγνωρισιμότητα του ονόματος στην πόλη!

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *