επικονδυλτιτδα

Επικονδυλίτιδα – Αιτίες και διάγνωση

Η επικονδυλίτιδα είναι όταν οι τένοντες που συνδέουν τους μυς του αντιβράχιου με το εξωτερικό μέρος του αγκώνα (πλευρικό επικόνδυλο) φλεγμονώνονται. Προκαλείται από τη συνεχιζόμενη και υπερβολική χρήση του αγκώνα και η ηλικιακή ομάδα που επηρεάζεται περισσότερο είναι μεταξύ των ηλικιών 30 και 50 ετών. Η Επικονδυλίτιδα είναι μια εκφυλιστική ασθένεια που, εάν δεν αντιμετωπιστεί σωστά, επιδεινώνεται με την πάροδο του χρόνου.

Ποιες είναι οι αιτίες της επικονδυλίτιδας;

Η κύρια αιτία της επικονδυλίτιδας είναι συνήθως υπερβολική και επαναλαμβανόμενη χρήση του αγκώνα. Εμφανίζεται ιδιαίτερα σε άτομα που, ενώ ασκούν συγκεκριμένα αθλήματα (τένις, σκουός, γκολφ κ.λπ.) ή εργασιακές δραστηριότητες (μοδίστρα, ζωγράφος, μάγειρας κ.λπ.), πολύ συχνά εκτελούν κινήσεις που περιλαμβάνουν τον αγκώνα, τον καρπό και το χέρι. Η επικοδυλίτιδα μπορεί επίσης να προκληθεί από την επανάληψη απλών κινήσεων, όπως η χρήση του ποντικιού ή η πληκτρολόγηση στο πληκτρολόγιο του υπολογιστή.

Ποια είναι τα συμπτώματα της επικονδυλίτιδας;

Το κύριο σύμπτωμα είναι ο πόνος στον αγκώνα, με πιθανή ακτινοβολία στον καρπό και το χέρι. Η διάγνωση Κατά τη διάρκεια της ειδικής επίσκεψης, ο γιατρός διαπιστώνει την προέλευση του πόνου μέσω άμεσης ψηλάφησης και την αναζήτηση σημείων τοπικής διόγκωσης. Για τη διάγνωση της επικονδυλίτιδας, οι παράγοντες που θα ληφθούν υπόψη είναι: την έκταση των συμπτωμάτων το επάγγελμα που εκτελέστηκε, διεξαγωγή ορισμένων αθλητικών δραστηριοτήτων.

Για να αποκλειστούν άλλες υποκείμενες αιτίες της διαταραχής, μπορεί να προταθεί περαιτέρω έρευνα:

  • Ακτινογραφία σκελετικού συστήματος
  • Υπερηχογράφημα μυών τενόντων
  • Ηλεκτρομυριογραφία (EMG)

Θεραπείες

Συντηρητική θεραπεία

Η βοήθεια για την ανακούφιση του πόνου που οφείλεται στην επιπονδυλίτιδα είναι:

Διαβάστε  Συμβουλές για να πίνουμε περισσότερο νερό κάθε μέρα!

Ξεκούραση – Η φλεγμονή μπορεί να τείνει να αυθόρμητη επούλωση με ανάπαυση και, θεμελιώδους σημασίας, είναι να αποφευχθεί η δραστηριότητα που προκάλεσε την εμφάνιση του προβλήματος και η οποία θα μπορούσε να επιδεινώσει περαιτέρω τη διαταραχή.

Κρύα πακέτα – Συνιστάται να τα εφαρμόζετε στον αγκώνα για λίγα λεπτά και αρκετές φορές την ημέρα, για να καταπραΰνετε τον πόνο και να μειώσετε τη φλεγμονή.

Ανακουφιστές πόνου – Χρήσιμο στην ανακούφιση του ήπιου πόνου. Ειδικά τιράντες για την επωνυλίτιδα που θα φορεθούν κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Θεραπεία Tecar, θεραπεία με λέιζερ, υπερηχογράφημα σε νερό ή ιοντοφόρηση με αντιφλεγμονώδεις κύκλους. Διηθητικός κύκλος – Σε ιδιαίτερα οδυνηρές περιπτώσεις που δεν ανταποκρίνονται σε προηγούμενες θεραπείες.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *