Επισκευή Πληκτρολογίου Laptop

Επισκευή Πληκτρολογίου Laptop

Το πληκτρολόγιο είναι το πιο ζωτικό μέρος του υπολογιστή σας. Είναι ο μόνος τρόπος με τον οποίο μπορείτε να εισαγάγετε δεδομένα σε αυτόν, οπότε πρέπει να είναι σε καλή κατάσταση αν θέλετε να κάνετε οτιδήποτε με αυτόν. Ανάλογα με το πόσο συχνά χρησιμοποιείτε τον υπολογιστή σας, ίσως χρειαστεί να καθαρίσετε το πληκτρολόγιο ή να αντικαταστήσετε κάποια από τα μέρη του κάποια στιγμή. Υπάρχει μια διαδικασία καθαρισμού για τα πληκτρολόγια, αλλά αν κάτι σπάσει ή σταματήσει να λειτουργεί εντελώς, τότε θα πρέπει να το στείλετε για επισκευή το συντομότερο δυνατό! Η Επισκευή Πληκτρολογίου Laptop πρέπει να γίνεται από επαγγελματίες τεχνικούς.

Επισκευή Πληκτρολογίου – Πώς να καθαρίσετε το πληκτρολόγιο του laptop 

Το πληκτρολόγιο είναι ένα από τα πιο σημαντικά μέρη του φορητού σας υπολογιστή. Το χρησιμοποιείτε για να πληκτρολογείτε πράγματα και αν δεν το καθαρίζετε τακτικά, θα γίνει αηδιαστικό. Δείτε πώς μπορείτε να διατηρείτε το πληκτρολόγιό σας καθαρό:

 • Χρησιμοποιήστε ένα δοχείο πεπιεσμένου αέρα για να απομακρύνετε τη σκόνη και τα υπολείμματα από τα πλήκτρα (ή απλώς χρησιμοποιήστε τον πεπιεσμένο αέρα ως δικαιολογία για να αγοράσετε περισσότερα δοχεία).
 • Σκουπίστε κάθε πλήκτρο με ένα υγρό πανί ή χαρτομάντιλο. Μην χρησιμοποιείτε σαπούνι ή νερό – μπορεί να καταστρέψετε το πληκτρολόγιό σας! Απλά σκουπίστε τα απαλά με ένα υγρό πανί μέχρι να είναι και πάλι καθαρά.
 • Αν υπάρχει κάποια σκουριά εκεί μέσα που δεν βγαίνει με απλό σκούπισμα και φύσημα, δοκιμάστε να χρησιμοποιήσετε μια μπατονέτα με οινόπνευμα (ή απλά οινόπνευμα σε ένα βαμβάκι) σε κάθε πλήκτρο ξεχωριστά. Αυτό θα πρέπει να κάνει το κόλπο!

Πώς να επισκευάσετε τα πλήκτρα του πληκτρολογίου του Laptop

Το πρώτο βήμα για τη διόρθωση των πλήκτρων του πληκτρολογίου του φορητού σας υπολογιστή είναι να εντοπίσετε ποιο πλήκτρο έχει κολλήσει. Μπορείτε να το κάνετε αυτό δοκιμάζοντας τα πλήκτρα μόνοι σας και βλέποντας αν λειτουργούν καλά ή όχι. Μερικές φορές, ο μόνος τρόπος για να καταλάβετε αν ένα πλήκτρο έχει κολλήσει είναι όταν ο υπολογιστής σας κάνει ένα ηχητικό σήμα όταν το πατάτε ή αν κανένα από τα πλήκτρα δεν λειτουργεί καθόλου.

Επισκευή Laptop – Τα πιο συνηθισμένα προβλήματα

Το επόμενο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να απενεργοποιήσετε το φορητό σας υπολογιστή, ώστε να μην υπάρχουν φορτία στατικού ηλεκτρισμού πάνω του. Με αυτόν τον τρόπο θα αποφύγετε τυχόν ζημιές που μπορεί να προκληθούν από στατικό ηλεκτρισμό και θα βεβαιωθείτε ότι τίποτα δεν θα καταστραφεί από την επαφή με τα εξαρτήματα του υπολογιστή ενώ εργάζεστε σε αυτά.

Διαβάστε  Επισκευή Laptop Lenovo - Συμβουλές και Οδηγίες

Στη συνέχεια, βγάλτε όλες τις βίδες γύρω από το σημείο όπου βρίσκεται το κάθε μεμονωμένο πλήκτρο και αφαιρέστε τις προσεκτικά, ώστε να μην ξεριζώσετε κατά λάθος άλλα εξαρτήματα εκτός από αυτά που χρειάζονται αντικατάσταση με την πρώτη ματιά (δηλ. το πληκτρολόγιο). Κατά την αφαίρεση αυτών των βιδών βεβαιωθείτε ότι δεν θα προχωρήσετε πολύ βαθιά στην αφαίρεσή τους, επειδή μπορεί να υπάρχουν άλλα πράγματα από κάτω, τα οποία μπορεί να καταστραφούν αν αφαιρεθούν πολύ – μερικές φορές ακόμη και το ίσιωμα ενός εξαρτήματος μπορεί να προκαλέσει το σπάσιμο ενός άλλου εξαρτήματος που βρίσκεται κοντά!

Πώς να καθαρίσετε ένα laptop

 • Καθαρίστε το με ένα μαλακό πανί.
 • Καθαρίστε το με ένα στεγνό πανί.
 • Καθαρίστε το με ένα υγρό πανί.
 • Χρησιμοποιήστε ένα καθαριστικό χωρίς οινόπνευμα για να καθαρίσετε το laptop σας, όπως το Windex ή το Formula 409. Μην χρησιμοποιείτε οικιακά καθαριστικά που περιέχουν αμμωνία (η οποία μπορεί να βλάψει τα πλαστικά πληκτρολόγια), απορρυπαντικό (το οποίο αφήνει υπολείμματα), χλωρίνη ή διαλύτες όπως ασετόν και βενζόλιο, επειδή αυτά τα χημικά μπορούν να βλάψουν τα ηλεκτρονικά του υπολογιστή σας με την πάροδο του χρόνου – και για καλό λόγο! Πρόκειται για σκληρές χημικές ουσίες που προορίζονται μόνο για βιομηχανικές χρήσεις και όχι για οικιακή χρήση σε ευαίσθητα ηλεκτρονικά είδη όπως οι φορητοί υπολογιστές!

Πώς να αφαιρέσετε τα πλήκτρα πληκτρολογίου από το laptop

 • Αποσυναρμολογήστε το φορητό υπολογιστή
 • Αφαιρέστε το πληκτρολόγιο
 • Καθαρίστε τη σκόνη και τα υπολείμματα από το εσωτερικό του φορητού σας υπολογιστή. Χρησιμοποιήστε ένα δοχείο πεπιεσμένου αέρα για να φυσήξετε τυχόν χαλαρά σωματίδια που εμποδίζουν τη ροή του αέρα μέσα στον υπολογιστή σας ή χρησιμοποιήστε μπατονέτες για να τον καθαρίσετε απαλά. Για να αποφύγετε την καταστροφή ευαίσθητων εξαρτημάτων, προσέξτε να μην αγγίξετε τυχόν πλακέτες κυκλωμάτων ή τσιπ ενώ τα καθαρίζετε με ένα πανί βρεγμένο σε νερό ή ισοπροπυλική αλκοόλη (ποτέ μην ψεκάζετε υγρό απευθείας στα ηλεκτρικά εξαρτήματα). Αν το λάπτοπ εξακολουθεί να μη λειτουργεί αφού δοκιμάσετε αυτά τα βήματα, πηγαίνετε τον σε έναν ειδικό για περαιτέρω διάγνωση!
Διαβάστε  Δεν λειτουργεί η κάμερα του iPhone - 10 Λύσεις

Επισκευή Πληκτρολογίου Laptop – Γιατί δεν λειτουργεί το πληκτρολόγιό μου;

Υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους το πληκτρολόγιό σας μπορεί να μην λειτουργεί. Ο πιο συνηθισμένος λόγος είναι ότι έχετε χύσει κάτι στο πληκτρολόγιο, είτε πρόκειται για νερό, καφέ ή σόδα. Μπορεί επίσης να πέσουν υγρά στο laptop και αν υπάρχει βλάβη στη μητρική πλακέτα του υπολογιστή.

Είναι επίσης πιθανό με την πάροδο του χρόνου να συσσωρευτεί βρωμιά και σκόνη κάτω από το καπάκι του πληκτρολογίου και να επηρεάσει τη λειτουργία του. Αν πιστεύετε ότι αυτό μπορεί να συμβαίνει σε ένα από τα πλήκτρα σας, δοκιμάστε να φυσήξετε πεπιεσμένο αέρα από κάτω του- αυτό θα πρέπει να απομακρύνει τυχόν συντρίμμια που έχουν συγκεντρωθεί εκεί, αν υπάρχει τέτοιο πρόβλημα. Ρωτήστε για Επισκευή Πληκτρολογίου Laptop τεχνικούς πριν κάνετε κάποια ενέργεια.

Πώς να αφαιρέσετε γράμματα από το πληκτρολόγιο

Αυτός είναι ένας οδηγός βήμα προς βήμα για το πώς να αφαιρέσετε γράμματα από το πληκτρολόγιο ή το πλήκτρο διαστήματος του πληκτρολογίου σας.

 • Χρησιμοποιήστε ένα μικρό κατσαβίδι με επίπεδη κεφαλή για να αφαιρέσετε τα πλήκτρα:
 • Αφαιρέστε τη γραμμή διαστήματος πιέζοντας και από τις δύο πλευρές με το κατσαβίδι και κουνώντας την από τη θέση της.
 • Ξεβιδώστε τις βίδες που συγκρατούν το κύριο στήριγμα του πληκτρολογίου (μπορεί να χρειαστείτε ένα δεύτερο άτομο για αυτό το μέρος)

Αντικατάσταση πλήκτρων Laptop

Προηγουμένως, συζητήσαμε την αντικατάσταση κλειδιού σε ένα laptop. Τώρα ήρθε η ώρα να το κάνετε πραγματικά!

Η αντικατάσταση ενός σπασμένου πληκτρολογίου μπορεί να είναι δύσκολη, αλλά αν ακολουθήσετε αυτά τα βήματα, δεν θα έχετε κανένα πρόβλημα.

Αντιμετώπιση προβλημάτων στο πληκτρολόγιο ενός υπολογιστή

Αν έχετε πρόβλημα με το πληκτρολόγιο του υπολογιστή σας, συμβουλευτείτε τον παρακάτω οδηγό αντιμετώπισης προβλημάτων. Στις περισσότερες περιπτώσεις, το πρόβλημα μπορεί να επιλυθεί με την εκτέλεση μιας απλής λειτουργίας ή τον καθαρισμό του πληκτρολογίου.

 • Πώς να φτιάξετε ένα πληκτρολόγιο υπολογιστή;
 • Πώς μπορώ να καθαρίσω το πληκτρολόγιο του φορητού υπολογιστή μου;
 • Πώς μπορώ να καθαρίσω το πληκτρολόγιο ενός επιτραπέζιου υπολογιστή;
Διαβάστε  Δεν ανοίγει το Macbook - Αναλυτικός Οδηγός

Καθαρισμός του πλήκτρου διαστήματος στο πληκτρολόγιο

Καθαρίστε τη γραμμή διαστήματος με ένα υγρό πανί. Αν θέλετε να γίνετε λίγο πιο επιθετικοί και να χρησιμοποιήσετε κάτι άλλο εκτός από νερό, δοκιμάστε να χρησιμοποιήσετε μια οδοντογλυφίδα ή μια μπατονέτα βουτηγμένη σε οινόπνευμα. Ο πεπιεσμένος αέρας είναι επίσης μια επιλογή για την απομάκρυνση της σκόνης και των υπολειμμάτων από το πληκτρολόγιό σας.

Καθαρισμός των πλήκτρων κάτω από το πληκτρολόγιο

 • Για να καθαρίσετε το πληκτρολόγιο του φορητού σας υπολογιστή, πρώτα αποσυνδέστε το από την πρίζα και αποσυνδέστε τυχόν καλώδια που είναι συνδεδεμένα σε αυτό.
 • Στη συνέχεια, πρέπει να αφαιρέσετε το κάλυμμα που προστατεύει το πληκτρολόγιο. Το κάλυμμα συγκρατείται συνήθως από βίδες σε κάθε πλευρά του μεντεσέ της οθόνης του φορητού σας υπολογιστή ή πάνω από την περιοχή του touchpad- αφού αφαιρεθούν αυτές, γυρίστε τον υπολογιστή σας και τραβήξτε προσεκτικά αυτό το κομμάτι πλαστικού (ή μεταλλικού) καλύμματος μέχρι να μπορείτε να δείτε όλα τα πλήκτρα του!
 • Τώρα που έχετε πρόσβαση σε όλα αυτά τα βρώμικα πλήκτρα ακριβώς κάτω από τα ακροδάχτυλά σας, πάρτε ένα μαλακό πανί, όπως ένα παλιό μπλουζάκι ή μια πετσέτα, και βουτήξτε το σε λίγο ισοπροπυλικό οινόπνευμα – ένα πολύ ήπιο απολυμαντικό για πράγματα όπως δερματικές μολύνσεις ή κοψίματα, καθώς και για τον καθαρισμό ηλεκτρονικών συσκευών (όπως οι υπολογιστές)! Σκουπίστε κάθε πλήκτρο χρησιμοποιώντας κυκλικές κινήσεις αντί να διασταυρώνονται μεταξύ τους, ώστε να μην μουτζουρώνονται, ενώ σκουπίζετε τα σωματίδια βρωμιάς που έχουν μείνει πίσω μετά από χρόνια χρήσης χωρίς σωστές πρακτικές συντήρησης, όπως ο τακτικός καθαρισμός”.

Φτιάξτε μόνοι σας το πληκτρολόγιο ή στείλτε το για επισκευή

 • Αν δεν μπορείτε να το φτιάξετε, στείλτε το για επισκευή.
 • Αν δεν είστε σίγουροι τι φταίει με το πληκτρολόγιό σας, στείλτε το για επισκευή.
 • Αν έχετε ερωτήσεις σχετικά με την επισκευή ή τη διόρθωση του πληκτρολογίου του φορητού σας υπολογιστή, επικοινωνήστε με τον κατασκευαστή της συσκευής σας ή μιλήστε με έναν επαγγελματία τεχνικό σε ένα κατάστημα ηλεκτρονικών ειδών κοντά σας.

Συμπερασματικά

Το πληκτρολόγιο είναι ένα κρίσιμο μέρος του φορητού ή επιτραπέζιου υπολογιστή σας. Είναι ένα από τα πρώτα πράγματα με τα οποία αλληλεπιδράτε όταν χρησιμοποιείτε το μηχάνημά σας και μπορεί επίσης να είναι ένα από τα πιο απογοητευτικά όταν σταματά να λειτουργεί σωστά. Εάν τα πλήκτρα σας δεν ανταποκρίνονται ή επαναλαμβάνονται συνεχώς, τότε ήρθε η ώρα να αναλάβετε δράση και να ψάξετε τεχνικούς για Επισκευή Πληκτρολογίου Laptop.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *