Επισκευή Laptop

Επισκευή Laptop – Τα πιο συνηθισμένα προβλήματα

Ίσως αναρωτιέστε τι πρέπει να κάνετε αν θέλετε να μάθετε περισσότερα για την επισκευή laptop. Είναι σημαντικό να γνωρίζετε ότι πρέπει πάντα να ζητήσετε συμβουλή από ειδικούς τεχνικούς πριν επιχειρήσετε οποιαδήποτε επισκευή μόνοι σας. Αυτό μπορεί να σας βοηθήσει να αποφύγετε τυχόν μεγάλες ζημιές στο λάπτοπ ή ακόμη και τραυματισμό του εαυτού σας. Αν αισθάνεστε ότι θέλετε να μάθετε πώς να επιδιορθώνετε προβλήματα με τον υπολογιστή σας, τότε σας συνιστούμε να κάνετε πρώτα κάποια έρευνα στο διαδίκτυο!

Επισκευή Laptop και υποδοχέα τροφοδοσίας DC

Αν θέλατε ποτέ να αντικαταστήσετε το βύσμα τροφοδοσίας του φορητού σας υπολογιστή, αυτό είναι το κατάλληλο άρθρο για εσάς.

Το πρώτο βήμα για την επισκευή του laptop είναι να βεβαιωθείτε ότι το βύσμα τροφοδοσίας DC είναι αυτό που πρέπει να αντικατασταθεί. Αυτό μπορεί να γίνει ακολουθώντας αυτά τα απλά βήματα:

 • Αποσυναρμολογήστε το φορητό σας υπολογιστή και αφαιρέστε όλα τα εξαρτήματά του εκτός από τη μητρική πλακέτα.
 • Βεβαιωθείτε ότι δεν υπάρχουν χαλαρά καλώδια – αν υπάρχουν, ελέγξτε ότι είναι συνδεδεμένα στις αντίστοιχες θύρες και στα δύο άκρα τους.
 • Ελέγξτε αν κάποια από τις θύρες σας (θύρες USB, HDMI κ.λπ.) είναι χαλαρή ή σπασμένη. Αν είναι, τότε πρέπει να επιδιορθωθεί πριν συνεχίσετε με αυτόν τον οδηγό.

Επισκευές οθονών και LCD

 • Επισκευή οθόνης laptop και επισκευή laptop LCD
 • Τι να κάνετε όταν έχετε σπασμένη οθόνη φορητού υπολογιστή;
 • Τι σημαίνει η λέξη LCD;
 • Πώς να ξέρετε αν η οθόνη του φορητού σας υπολογιστή έχει βλάβη ή όχι;
Διαβάστε  Γιατί η ανάκτηση δεδομένων στο SSD είναι πιο δύσκολη από αυτή του σκληρού δίσκου;

Βλάβη από υγρά ή νερό στο Laptop

Εάν το laptop σας έχει υποστεί βλάβη από υγρό, η επισκευή του μπορεί να είναι αρκετά δύσκολη. Στις περισσότερες περιπτώσεις, είναι καλύτερο να απευθυνθείτε σε έναν επαγγελματία για βοήθεια. Ωστόσο, αν θέλετε να επιχειρήσετε μια επισκευή DIY μόνοι σας (με δική σας ευθύνη), τότε διαβάστε παρακάτω και θα σας δείξουμε πώς!

Πρώτα απ’ όλα: Αν υποψιάζεστε ότι υπάρχει ζημιά από νερό στο φορητό σας υπολογιστή, τότε μην τον ενεργοποιήσετε! Αυτό θα μπορούσε να οδηγήσει σε μόνιμη βλάβη που θα έκανε την τρέχουσα τιμή της συσκευής αυτής πολύ πιο ακριβή από την απλή αγορά καινούργιας.

Αν είναι δυνατόν, αφαιρέστε τυχόν αποσπώμενα μέρη από το μηχάνημα, όπως ο σκληρός δίσκος ή η κάρτα μνήμης, τα οποία μπορεί να έχουν επηρεαστεί από τη διαρροή υγρών και τοποθετήστε τα σε κάποιο ρύζι κατά τη διάρκεια της νύχτας, ώστε να στεγνώσουν σωστά.

Αν βρίσκεστε στα νότια προάστια αναζητήστε για παράδειγμα επισκευές υπολογιστών Γλυφάδα για πιο άμεση εξυπηρέτηση.

Επισκευή ή αντικατάσταση μεντεσέδων Laptop

Οι μεντεσέδες των φορητών υπολογιστών είναι κατασκευασμένοι από πλαστικό και μπορούν να σπάσουν. Μπορούν επίσης να φθαρούν, επειδή οι μεντεσέδες χρησιμοποιούνται πολύ όταν ο φορητός σας υπολογιστής είναι ανοιχτός ή κλειστός. Ο φορητός σας υπολογιστής θα διαρκέσει περισσότερο αν τον φροντίζετε και δεν πιέζετε πολύ τους μεντεσέδες. Αν πρέπει να τραβάτε πολύ δυνατά το φορητό σας υπολογιστή, ήρθε η ώρα να επισκευάσετε τους μεντεσέδες του λάπτοπ.

Η επισκευή των μεντεσέδων του laptop δεν είναι δύσκολη υπόθεση, αλλά υπάρχουν ορισμένες συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να έχετε καλύτερα αποτελέσματα:

 • Καθαρίστε την επιφάνεια όπου θέλετε να εργαστείτε,
 • Βεβαιωθείτε ότι όλα τα κομμάτια εφαρμόζουν σωστά μεταξύ τους,
 • Εάν είναι απαραίτητο, λιπάνετε όλα τα κινούμενα μέρη με πάστα σιλικόνης,
 • Χρησιμοποιήστε την κατάλληλη κόλλα για πλαστικά και ακολουθήστε τις οδηγίες από το εγχειρίδιο του κατασκευαστή σχετικά με την εφαρμογή της,
Διαβάστε  Ανάκτηση δεδομένων σκληρού δίσκου: Ένας πλήρης οδηγός

Θα σας βοηθήσουν οι τεχνικοί με την επισκευή Laptop

Αν δεν είστε σίγουροι αν μπορείτε να επισκευάσετε τολάπτοπ ή αν αξίζει να τον επισκευάσετε, επικοινωνήστε μαζί μας. Μπορούμε να σας βοηθήσουμε να πάρετε αυτή την απόφαση. Οι τεχνικοί μας είναι εκπαιδευμένοι να δίνουν αμερόληπτες συμβουλές σχετικά με το αν μια επισκευή αξίζει το κόστος και την προσπάθεια.

Εάν διαπιστώσουμε ότι ο φορητός σας υπολογιστής μπορεί να επισκευαστεί, τότε θα σας βοηθήσουμε να αποφασίσετε τι να κάνετε στη συνέχεια: να τον επισκευάσετε μόνοι σας; Ή να το πάτε για επαγγελματική επισκευή; Θα εξετάσουμε μαζί σας βήμα προς βήμα κάθε επιλογή μέχρι να καταλήξουμε σε ένα σχέδιο δράσης που να ανταποκρίνεται στις ανάγκες και τον προϋπολογισμό σας.

Συμπερασματικά

Ελπίζουμε ότι οι πληροφορίες σε αυτό το άρθρο θα απαντήσουν σε ορισμένες από τις ερωτήσεις σας σχετικά με την επισκευή laptop. Εάν έχετε περισσότερες ερωτήσεις, μη διστάσετε να επικοινωνήσετε με την ομάδα εξυπηρέτησης πελατών μας μέσω τηλεφώνου ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και θα χαρούμε να σας βοηθήσουμε περαιτέρω.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *