Ορθοπεδικος χειρουργος

Μάθετε τα πάντα για την Ειδικότητα του Ορθοπεδικού Χειρούργο

Όλοι γνωρίζουμε κάποιον που έχει σταματήσει να κινείται λόγω πόνου στα οστά, στους μύες ή στις αρθρώσεις. Οι μυοσκελετικές παθήσεις και ο πόνος επηρεάζουν τους ανθρώπους ανά πάσα στιγμή και σε κάθε ηλικία, εμποδίζοντας ανθρώπους όλων των ηλικιών να εργαστούν ή να απολαύσουν τη ζωή. Τα καλά νέα είναι ότι όλοι -από το παιδί με σκολίωση μέχρι το άτομο με τραυματικές κακώσεις που απαιτούν χειρουργική επέμβαση για τη διάσωση των άκρων- μπορούν να επωφεληθούν από την εμπειρία ενός ορθοπεδικού χειρουργού. Υπάρχουν θεραπευτικές επιλογές που βοηθούν τους ανθρώπους να ζήσουν μια πιο ευτυχισμένη και παραγωγική ζωή.

Τι είναι ορθοπεδικός χειρούργος;

Οι ορθοπεδικοί χειρουργοί ασχολούνται με την πρόληψη, τη διάγνωση και τη θεραπεία των διαταραχών των οστών, των αρθρώσεων, των συνδέσμων, των τενόντων και των μυών.Ορισμένοι ορθοπεδικοί είναι γενικοί, ενώ άλλοι ειδικεύονται σε συγκεκριμένες περιοχές του σώματος, όπως π.χ:

 • Ισχίο και γόνατο
 • Πόδι και αστράγαλος
 • Ώμος και αγκώνας
 • Χέρι
 • Σπονδυλική στήλη

Τι αντιμετωπίζει ο ορθοπεδικός χειρούργος;

Οι ορθοπεδικοί χειρουργοί διερευνούν πρώτα μη χειρουργικές επιλογές, όπως η φαρμακευτική αγωγή του πόνου ή η αποκατάσταση. Έχουν επίσης την εμπειρία να πραγματοποιήσουν χειρουργική επέμβαση για την αποκατάσταση ενός τραυματισμού ή τη διόρθωση μιας πάθησης, εάν είναι απαραίτητο.

Ο μυοσκελετικός πόνος είναι ο νούμερο ένα λόγος για τον οποίο οι άνθρωποι επισκέπτονται τους γιατρούς τους κάθε χρόνο.

Πολλοί άνθρωποι γνωρίζουν ότι οι ορθοπεδικοί χειρουργοί θεραπεύουν τα σπασμένα οστά και αντικαθιστούν τις επώδυνες αρθρώσεις, αλλά γνωρίζατε ότι ο ορθοπεδικός χειρούργος θεραπεύει επίσης τους ασθενείς και για αυτά τα ακόλουθα προβλήματα;

 1. Αθλητικοί τραυματισμοί
 2. Πόνο στην πλάτη, ρήξη δίσκων και σπονδυλική στένωση
 3. Όγκους των οστών
 4. Καρπιαίο σωλήνα, αρθρίτιδα χεριών και τραυματισμοί χεριών
 5. Καμπύλα πόδια και δυσπλασία ισχίου
 6. Ορθοπεδικό τραύμα
 7. Επιμήκυνση άκρων
 8. Τραυματισμοί αχίλλειου τένοντα
 9. Οστεοπόρωση
 10. Αρθρίτιδα
Διαβάστε  Η Επίδαυρος - Ένας αρχαιολογικός θησαυρός της Ελλάδας

Πότε πρέπει να επισκεφθείτε έναν ορθοπεδικό γιατρό;

Εάν αισθάνεστε πόνο στους μύες, τις αρθρώσεις ή τα οστά σας ή έχετε προβλήματα με τις αρθρώσεις σας, μπορεί να αναρωτιέστε αν πρέπει να επισκεφθείτε γιατρό. Εάν έχετε κάποιο από τα ακόλουθα συμπτώματα, σας συνιστούμε να κλείσετε ένα ραντεβού με το γιατρό σας για να σας αξιολογήσει.

 • Έχετε πόνο, δυσκαμψία ή δυσφορία που δυσκολεύουν την εκτέλεση καθημερινών δραστηριοτήτων
 • Αντιμετωπίζετε χρόνιο πόνο (πόνος που διαρκεί περισσότερο από 12 εβδομάδες)
 • Παρατηρείτε μειώσεις στο εύρος της κίνησής σας
 • Αισθάνεστε ασταθής ενώ περπατάτε ή στέκεστε όρθιοι
 • Είχατε τραυματισμό μαλακών μορίων και δεν βελτιώνεται μετά από 48 ώρες

Στο τέλος της ημέρας, ο ορθοπεδικός χειρουργός δεν απλά επιδιορθώνει κόκκαλα και αρθρώσεις. Αποκαθιστά τις ελπίδες και τις ονειρεύσεις των ανθρώπων. Μέσα από την τέχνη της ιατρικής, δίνει στους ανθρώπους τη δυνατότητα να ξαναβρούν την κινητικότητα, την ελευθερία και τη χαρά της ζωής τους.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *