Τι πρέπει να γνωρίζετε για την ανάκτηση δεδομένων από δίσκους

Όταν αγοράζουμε έναν υπολογιστή, διαθέτει έναν σκληρό δίσκο, τον οποίο επιλέγει ο κατασκευαστής ή ο συναρμολογητής βάσει των εμπορικών συμφωνιών ή των διαθέσιμων παιχνιδιών του.

Κατά τη διάρκεια μιας λειτουργίας ετών ή συχνότερα μερικών μηνών, ο σκληρός δίσκος μας πιθανότατα θα χάσει την απόδοση ή / και θα εμφανίσει σφάλματα επιφάνειας (κακοί τομείς), έως ότου σε ορισμένες περιπτώσεις γίνει απρόσιτος στο σημείο που το λειτουργικό μας σύστημα δεν μπορεί να εκτελεστεί.

Ποιες είναι οι πιο συχνές περιπτώσεις βλάβης σε μονάδα σκληρού δίσκου;

Ένας σκληρός δίσκος μπορεί να καταστραφεί ή να αποτρέψει την πρόσβαση του χρήστη στα δεδομένα που περιέχονται στη μνήμη, για διάφορους λόγους. Οποιαδήποτε κατάσταση απώλειας δεδομένων από σκληρό δίσκο απαιτεί συγκεκριμένες τεχνικές παρεμβάσεις και στρατηγικές για την ανάκτηση δεδομένων, καθώς η παραγωγή σκληρών δίσκων εξελίσσεται συνεχώς και μια νέα τεχνολογία συνεπάγεται νέες τεχνικές και μεθόδους ανάκτησης.

Ζημιά στον σκληρό δίσκο που προκλήθηκε από απώλεια αναγνωσιμότητας των επιφανειών

Ανάκτηση δεδομένων σκληρού δίσκου

Ας φανταστούμε λοιπόν ότι ο σκληρός δίσκος μας που λειτούργησε τακτικά για λίγα χρόνια αρχίζει να δίνει προβλήματα και απαιτείται ανάκτηση δεδομένων καθώς δεν υπάρχει διαθέσιμο ενημερωμένο αντίγραφο ασφαλείας.
Στις περισσότερες περιπτώσεις απώλειας λειτουργίας ενός σκληρού δίσκου, ο λόγος για τη ζημιά οφείλεται σε μαγνητική καταστροφή, ορισμένες περιοχές της συσκευής χάνουν την αναγνωσιμότητα.
Σε αυτόν τον τύπο ζημίας, δεν απαιτούνται παρεμβάσεις στο Clean Room, καθώς τόσο το σύστημα ανάγνωσης όσο και η ηλεκτρονική υποδομή είναι λειτουργικά, απαιτείται μια διαδικασία απεικόνισης του κατεστραμμένου δίσκου που μπορεί να παραλείψει ή / και να διορθώσει τα παρόντα σφάλματα. στην επιφάνεια της συσκευής.
Αυτή η λειτουργία εκτελείται με εργαλεία ικανά να στέλνουν και να λαμβάνουν εντολές στον σκληρό δίσκο με φυσικό τρόπο, χωρίς το φίλτρο του πυρήνα ή την εφαρμογή προσωρινής μνήμης ή ουράς αναμονής.

Διαβάστε  Πως να μετατρέψετε το WhatsApp σε Dark Mode

Θέλετε να ανακτήσετε τα δεδομένα μόνοι σας;

Δεν απαιτούν όλες οι περιπτώσεις βλάβης στην οδήγηση προηγμένη τεχνική παρέμβαση, όπως καθαρή επεξεργασία δωματίου.
Οι περισσότερες περιπτώσεις μπορούν ακόμη και να επιλυθούν από έναν οικιακό χρήστη, με τον κατάλληλο εξοπλισμό.
Το Recovery Italia σας προσφέρει τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσετε το Challenger Rocket δωρεάν, το επαγγελματικό λογισμικό για την ανάκτηση ενός κατεστραμμένου σκληρού δίσκου εξοπλισμένου με έναν αποκλειστικό αλγόριθμο επικοινωνίας που επιτρέπει την ανάκτηση οποιουδήποτε σκληρού δίσκου ή συσκευής αποθήκευσης.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *