μεταφορα καναπε

Μεταφορά καναπέ – Πως γίνεται

Μεγάλα, ογκώδη αντικείμενα όπως καναπέδες, και σαλόνια μπορεί να είναι δύσκολο να μεταφερθούν. Είναι βαριά, δύσκολο να συγκρατηθούν και μπορεί να μην ταιριάζουν πάντα στις πόρτες και στους διαδρόμους. Όμως, αποτελούν ουσιαστικό στοιχείο για κάθε διάταξη καθιστικού. Με λίγη προετοιμασία, θα μπορείτε να μεταφέρετε έναν καναπέ σαν επαγγελματίας. Η μεταφορά καναπέ είναι μια δύσκολη διαδικασία.

Ακολουθήστε αυτές τις οδηγίες για το πώς να μεταφέρετε έναν καναπέ, ή άλλα βαριά έπιπλα. Φυσικά θα πρέπει να αναφερθεί ότι η Metafores4you αναλαμβάνει την μεταφορά του καναπέ σας με κάθε ασφάλεια. Προτείνεται η χρήση επαγγελματικής βοήθειας για να είστε σίγουροι.

Βήμα 1 – Μετρήστε τις πόρτες ή τους μικρούς διαδρόμους πριν μεταφέρετε τον καναπέ σας

Βεβαιωθείτε ότι το μονοπάτι που έχετε επιλέξει είναι αρκετά ευρύ για να χωρέσει αυτό το μεγάλο έπιπλο. H μεταφορά σε ένα άνοιγμα που είναι πολύ μικρό μπορεί να οδηγήσει σε φθορές και ζημιά στον καναπέ. Ενώ μετράτε τη διαδρομή σας, προσέξτε επίσης για τυχόν συντρίμμια ή αντικείμενα που μπορεί να προκαλέσουν κίνδυνο πτώσης ενώ μεταφέρετε τον καναπέ. Προσπαθήστε να βγάλετε αυτά τα πράγματα που θα σας δυσκολέψουν πριν μεταφέρετε τον καναπέ. Σε μεταφορές με μικρό φορτηγό είναι μια ιδανική λύση.

Βήμα 2 – Αποκτήστε τον κατάλληλο εξοπλισμό για μεταφορά καναπέ

Για να μεταφέρετε μεγάλα και ογκώδη αντικείμενα όπως έναν καναπέ, χρησιμοποιήστε κάποιο βοηθητικό έπιπλο με ρόδες για να μεταφέρετε το αντικείμενο σε επίπεδες επιφάνειες. Αυτό βοηθά στην προστασία του αντικειμένου σας από ζημιές που σχετίζονται με πτώση και την πλάτη σας από καταπόνηση ή τραυματισμό. Κατά την ανύψωση του αντικειμένου σας στο βοηθητικό έπιπλο, θυμηθείτε πάντα να σηκώνετε από τα ισχία ή τα γόνατα.

Διαβάστε  Τι να προσέξετε μετά την μετακόμιση - Οδηγός

Εάν δεν έχετε βοηθητικό έπιπλο, μπορείτε επίσης να δοκιμάσετε την τεχνική ολίσθησης.

Βήμα 3 – Αφαιρέστε τυχόν επιπλέον μέρη

Πριν μεταφέρετε τον καναπέ σας, βγάλτε όλα τα μέρη που μπορούν να αφαιρεθούν με ασφάλεια. Τοποθετήστε επιπλέον μαξιλάρια και καλύμματα σε ξεχωριστή τσάντα. Αυτό τους κρατά καθαρούς, ασφαλείς και καθιστά εύκολο να μεταφερθούν.

Αποσυναρμολογήστε οποιοδήποτε υλικό. Οι περισσότεροι καναπέδες έχουν πόδια που μπορούν να ξεβιδωθούν. Υπάρχουν καναπέδες που σας επιτρέπουν να ξεβιδώσετε τη βάση και να σπάσετε τον καναπέ σε πιο εύχρηστα κομμάτια. Φυλάσσετε όλες τις βίδες και το υλικό σε μια πλαστική σακούλα ή σε άλλο δοχείο που μπορεί να σφραγιστεί για να διασφαλίσετε ότι δεν θα χάσετε κανένα. Οι αντικαταστάσεις μπορεί να είναι δύσκολο να επιτευχθούν.

Βήμα 4 – Εργαστείτε ως ομάδα

Οι καναπέδες και άλλα μεγάλα είδη δεν είναι μόνο βαριά. Είναι επίσης δύσκολα έπιπλα και μπορεί να είναι πολύ δύσκολο να το κάνετε μόνοι σας. Ποτέ μην επιχειρήσετε να σηκώσετε περισσότερα από όσα μπορείτε.

Εάν ο καναπές σας αποσυναρμολογηθεί σε κομμάτια, ενδέχεται να μπορείτε να το μεταφέρετε ξεχωριστά. Εάν όχι, ή εάν αυτά τα κομμάτια είναι βαρύτερα από αυτά μπορείτε να διαχειριστείτε με ασφάλεια, βρείτε έναν φίλο ή δύο για να σας βοηθήσουν να μεταφέρετε τον καναπέ.

Σχετικά Άρθρα

Comments

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *