εκθεσιακα iphone

4 Λόγοι για τους οποίους Αξίζει να πάτε από Android σε iPhone

Τα iPhone, μαζί με τα Android, συνιστούν εδώ και χρόνια τους τιτάνες στον κόσμο της τεχνολογίας. Πολλές αντιπαραθέσεις έχουν λάβει μέρος μεταξύ των 2 τεχνολογιών, ωστόσο τις περισσότερες φορές νικητής της “μάχης” αποδεικνύεται η iPhone. Γιατί; Διαβάστε παρακάτω!

1. Ασφάλεια πληροφοριών

Οι εταιρείες ασφάλειας πληροφοριών συμφωνούν ομόφωνα ότι οι συσκευές Apple είναι πιο ασφαλείς από τις συσκευές Android. Σύμφωνα με μια έκθεση του Forbes, το 97% του κακόβουλου λογισμικού για smartphones στοχεύει τηλέφωνα Android.

Τα τηλέφωνα Android δέχονται κακόβουλο λογισμικό και ιούς κυρίως από τα καταστήματα εφαρμογών. Το App Store της Apple έχει λιγότερες εφαρμογές να προσφέρει από το κατάστημα εφαρμογών των τηλεφώνων Android, αλλά ο αριθμός των διαθέσιμων εφαρμογών δεν είναι το πιο σημαντικό στοιχείο των καταστημάτων εφαρμογών. Η Apple είναι πολύ προσεκτική με την επιλογή των προγραμματιστών ρμογών που αποκτούν πρόσβαση στο λεγόμενο οικοσύστημα της Apple – ένα δίκτυο συσκευών, εφαρμογών και προγραμματιστών. Η εισαγωγή εφαρμογών που περιέχουν κακόβουλο λογισμικό στο App Store είναι πρακτικά αδύνατη.

Συγκριτικά, το κατάστημα εφαρμογών της Google, το Google Play, είναι ένα διαφημιστικό και δωρεάν περιβάλλον όπου ο καθένας μπορεί να βάλει τις εφαρμογές του στην οθόνη. Το Android επιτρέπει στον χρήστη να εγκαθιστά εφαρμογές και εκτός του καταστήματος Google Play – γεγονός που καθιστά αδύνατη την παρακολούθηση εφαρμογών που ενδεχομένως περιέχουν κακόβουλο λογισμικό και ιούς.

Εκτός από το κατάστημα εφαρμογών, τα μη ενημερωμένα λειτουργικά συστήματα προκαλούν επίσης απειλές για την ασφάλεια. Επειδή αρκετοί κατασκευαστές τηλεφώνων χρησιμοποιούν το ίδιο λειτουργικό σύστημα που παρέχει η Google, δεν λαμβάνουν όλες τις ενημερώσεις ταυτόχρονα και έτσι εκτίθενται σε μαζικές απειλές ασφαλείας. Οι συσκευές iOS κατασκευάζονται μόνο από την Apple, οπότε το αντίστοιχο πρόβλημα δεν υφίσταται.

Διαβάστε  5 λύσεις όταν ένα iPhone συνεχίζει να ενεργοποιείται και να απενεργοποιείται

2. Το οικοσύστημα της Apple

Η γκάμα των προϊόντων της Apple έχει αυξηθεί σημαντικά τα τελευταία χρόνια. Η εταιρεία ξεκίνησε κατασκευάζοντας υπολογιστές και έκτοτε έχει προσθέσει στην γκάμα των προϊόντων της συσκευές αναπαραγωγής μουσικής, υπολογιστές tablet και έξυπνα ρολόγια. Σήμερα, η Apple παρέχει ένα ευρύ φάσμα προϊόντων και υπηρεσιών για διάφορους σκοπούς.

Οι συσκευές συνεργάζονται απρόσκοπτα και αβίαστα μεταξύ τους. Δεν χρειάζεται να κατεβάσετε ή να εγκαταστήσετε ξεχωριστές εφαρμογές για να τις συνδέσετε μεταξύ τους, αρκεί να συνδέεστε στις συσκευές με το ίδιο Apple ID. Οι φωτογραφίες, τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, οι σημειώσεις και τα ημερολόγια μπορούν να διαμοιραστούν σε όλες τις συσκευές. Επίσης, δεν χρειάζεται να πληρώνετε δύο φορές για εφαρμογές, ταινίες ή βιβλία – μπορούν να βρεθούν σε όλες τις συσκευές σας.

Το κλειστό οικοσύστημα εγγυάται επίσης την ασφάλεια του χρήστη. Το λειτουργικό περιβάλλον είναι ασφαλές όταν οι συσκευές, οι χρήστες, οι κατασκευαστές και οι προγραμματιστές εφαρμογών βρίσκονται όλοι στο ίδιο οικοσύστημα.

Η κατάσταση είναι διαφορετική για τα τηλέφωνα Android. Πολλοί διαφορετικοί κατασκευαστές παράγουν τηλέφωνα και tablet που βασίζονται στο ίδιο λειτουργικό σύστημα, οπότε δεν μπορεί να εξασφαλιστεί ένα ασφαλές οικοσύστημα και η απρόσκοπτη χρήση των συσκευών μαζί.

3. Ευκολία χρήσης

Τα τηλέφωνα της Apple είναι γνωστά για την ευκολία χρήσης τους. Η ευχρηστία τους προέρχεται από την απλή λογική λειτουργίας: όλες οι εφαρμογές ξεκινούν από την αρχική οθόνη. Όλες οι ρυθμίσεις, για παράδειγμα, βρίσκονται κάτω από ένα μενού. Ακόμη και αν αναβαθμίσετε το iPhone σας στο νεότερο μοντέλο, το λειτουργικό σύστημα εξακολουθεί να λειτουργεί με τον ίδιο τρόπο και η θέση του σε λειτουργία είναι εύκολη.

Διαβάστε  Αλλαγή οθόνης iPhone - Τι να προσέξετε

Ένα τηλέφωνο android μπορεί να τροποποιηθεί και να προσαρμοστεί με διάφορους τρόπους, αλλά τα βασικά χαρακτηριστικά του λειτουργικού του συστήματος είναι πολύ πιο περίπλοκα και συγκεχυμένα από το σύστημα iOS. Εάν εκτιμάτε ένα εύχρηστο και καλό smartphone για βασική χρήση, ένα iPhone είναι η προφανής επιλογή. Μπορείτε να εξερευνήσετε το μενού σε εκθεσιακά iPhone διάφορων καταστημάτων.

4. Αποκτήστε πρώτα τις καλύτερες εφαρμογές

Οι προγραμματιστές των καλύτερων και ποιοτικότερων εφαρμογών εξακολουθούν να προτιμούν την Apple. Οι περισσότερες εφαρμογές χρησιμοποιούν το App Store της Apple ως πλατφόρμα εκκίνησης κυκλοφορώντας τις εφαρμογές τους εκεί πολύ νωρίτερα από ό,τι στο κατάστημα Google Play των Android κινητών τηλεφώνων. Αυτό συνέβη με ορισμένες από τις πιο δημοφιλείς εφαρμογές των τελευταίων ετών, όπως το Super Mario Run και το Snapchat.

Ορισμένες εφαρμογές ενδέχεται να μην κυκλοφορήσουν καθόλου για τα τηλέφωνα Android. Είναι πολύ πιο δύσκολο για τους προγραμματιστές εφαρμογών να δημιουργήσουν παιχνίδια και εφαρμογές για τηλέφωνα Android, καθώς υπάρχει μεγάλη ποικιλία από αυτά και πολλά μοναδικά χαρακτηριστικά των τηλεφώνων θα πρέπει να ληφθούν υπόψη κατά την ανάπτυξη. Το μοντέλο εσόδων του App Store εξυπηρετεί επίσης καλύτερα τους προγραμματιστές εφαρμογών υψηλής ποιότητας, γεγονός που θα εγγυηθεί ασφαλείς και καλές εφαρμογές και για τους χρήστες iPhone στο μέλλον.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *