Δικηγόρος Αθήνα

Τι πρέπει να λάβετε υπόψη πριν υποβάλετε αίτηση στη Νομική Σχολή;

Υπάρχουν πολλές πτυχές που πρέπει να εξετάσετε πριν κάνετε αίτηση για τη νομική σχολή. Η νομική σχολή είναι ακαδημαϊκά ανταγωνιστική και πρέπει να εξετάσετε πώς αυτή η δέσμευση θα ταιριάζει με τα οικονομικά σας, τα ενδιαφέροντα και το πρόγραμμά σας. Σκεφτείτε τους ακόλουθους παράγοντες καθώς αποφασίζετε αν θα πρέπει να πάτε στη νομική σχολή.

Δημιουργήστε ένα σχέδιο για τη Νομική Σχολή

Θα πρέπει να σκεφτείτε το σχέδιό σας για την νομική σχολή ήδη από το σχολείο. Προτού κάνετε τα πρώτα σας βήματα ως φοιτητής, μπορείτε να μιλήσετε με έναν προ-νομικό σύμβουλο, ο οποίος θα σας  καθοδηγήσετε στο ακαδημαϊκό σας ταξίδι και να σας εκθέσει στο νομικό επάγγελμα.

Ζυγίστε την επένδυση χρόνου

Η φοίτηση στη νομική σχολή απαιτεί σημαντική επένδυση χρόνου και χρημάτων. Ως επίδοξος φοιτητής νομικής, μπορείτε τελικά να να περάσετε τουλάχιστον επτά χρόνια στη σχολή, αφού ο δείκτης δυσκολίας είναι ιδιαίτερα υψηλός. Θα ολοκληρώσετε ένα τετραετές προπτυχιακό πτυχίο πριν παρακολουθήσετε τη νομική σχολή.

Οι φοιτητές νομικής μπορούν να αναμένουν ότι θα αφιερώνουν τουλάχιστον 40 ώρες την εβδομάδα για να διαβάζουν, να γράφουν και να μελετούν. Δεν είναι ασυνήθιστο να διαβάζετε έως και 100 σελίδες τη νύχτα, ενώ τα κείμενα είναι συχνά πυκνά και απαιτούν ισχυρές ικανότητες ανάγνωσης και ανάλυσης.

Εξετάστε την επαγγελματική σας πορεία

Με ένα J.D., μπορείτε να κάνετε περισσότερα από το να εργάζεστε σε ένα δικηγορικό γραφείο. Υπάρχουν και άλλες δυνατότητες σταδιοδρομίας στο δικαστικό σώμα, στις επιχειρήσεις, στη διδασκαλία και στο δημόσιο συμφέρον. Εξετάστε τις ακόλουθες επιλογές σταδιοδρομίας για αποφοίτους νομικής σχολής.

Διαβάστε  Πως να βρείτε έμπειρο δικηγόρο οικογενειακού δικαίου

Νομικά γραφεία. Αυτή είναι η πιο συνηθισμένη πορεία καριέρας για έναν επαγγελματία με πτυχίο J.D. Περίπου οι μισοί από τους αποφοίτους νομικής σχολής ξεκινούν την καριέρα τους σε νομικές εταιρείες, σύμφωνα με την ABA. Οι δικηγορικές εταιρείες ποικίλλουν σε μέγεθος και γενικά κατηγοριοποιούνται ως μεγάλες, μεσαίες, μικρές ή διεθνείς. Αν είστε δικηγόρος Αθήνα τότε αυτή η επιλογή είναι η συνηθέστερη.

Το δικαστικό σώμα. Μια άλλη επιλογή είναι να εργαστείτε ως δικαστικός υπάλληλος στα δικαστήρια. Η θέση δικαστικού γραμματέα είναι μια εξαιρετική ευκαιρία να αποκτήσετε εμπειρία στα δικαστήρια και να δείτε τη νομική διαδικασία από τη σκοπιά ενός δικαστή. Οι δικαστικοί υπάλληλοι προσλαμβάνονται και εποπτεύονται άμεσα από τους δικαστές.

Επιχειρήσεις. Με ένα πτυχίο J.D., μπορείτε να εργαστείτε ως εσωτερικός νομικός σύμβουλος, βοηθώντας τις επιχειρήσεις να επιτύχουν και προστατεύοντάς τες από κινδύνους. Όπως οι δικηγορικές εταιρείες, έτσι και οι επιχειρήσεις υπάρχουν σε διάφορα μεγέθη και με διαφορετικές ανάγκες.

Διδασκαλία. Το να γίνετε καθηγητής νομικής είναι επίσης μια επιλογή. Εάν η διδασκαλία είναι στο μέλλον σας, μπορείτε να επικεντρωθείτε στην τελειοποίηση των δεξιοτήτων σας στη νομική έρευνα και συγγραφή. Μπορείτε επίσης να αρχίσετε να αναπτύσσετε δημοσιεύσεις στον ακαδημαϊκό χώρο.

Δημόσιο συμφέρον. Οι μη κερδοσκοπικοί οργανισμοί συνήθως επιδιώκουν να αντιμετωπίσουν ουσιαστικά ζητήματα όπως τα πολιτικά και ατομικά δικαιώματα. Με ένα πτυχίο J.D., μπορείτε επίσης να ακολουθήσετε σταδιοδρομία στην κυβέρνηση, όπως σε εισαγγελίες και κρατικές υπηρεσίες.

Γνωρίστε τα ακαδημαϊκά σας δυνατά σημεία

Η κατανόηση των ακαδημαϊκών σας δυνατών και αδύνατων σημείων είναι ζωτικής σημασίας για την επιτυχία στη νομική σχολή.

Οι κρίσιμες δεξιότητες για τους φοιτητές νομικής περιλαμβάνουν την επίλυση προβλημάτων, την αναλυτική σκέψη, την κριτική ανάγνωση, τη γραφή και την επεξεργασία, την προφορική επικοινωνία, την ακρόαση, την έρευνα και τη συνεργασία. Εάν διαπιστώνετε ότι δυσκολεύεστε σε κάποιον από αυτούς τους τομείς, επενδύστε επιπλέον χρόνο και ενέργεια στη βελτίωση αυτών των δεξιοτήτων.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *