delphi tours

3 Πράγματα που Πρέπει να Γνωρίζετε για τους Δελφούς

Στους πρόποδες του Παρνασσού, στο υποβλητικό φυσικό τοπίο που σχηματίζεται ανάμεσα σε δύο θεόρατους βράχους, τις Φαιδριάδες, βρίσκεται το ιερό των Δελφών και το πιο ξακουστό μαντείο της αρχαίας Ελλάδας.

Οι Δελφοί αποτελούσαν σημαντικό πολιτιστικό κέντρο του αρχαίου κόσμου. Τα Πύθια, που τελούνταν προς τιμήν του Απόλλωνα, ήταν ένα από τα σημαντικότερα θρησκευτικά και πολιτιστικά γεγονότα της αρχαίας Ελλάδας.

Σήμερα, οι Δελφοί είναι ένα από τα σημαντικότερα αρχαιολογικά μνημεία της Ελλάδας. Το ιερό των Δελφών έχει ανακηρυχθεί Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO.

Σε αυτό το άρθρο θα αναλύσουμε τα 3 πράγματα που θα πρέπει να γνωρίζετε όταν επισκέπτεστε τον σπουδαίο αυτό τόπο.

Μύθοι

Μύθοι, ιστορία και αλήθεια συνδυάζονται για να τονίσουν τη σημασία των Δελφών.

Σύμφωνα με τον μύθο, ο θεός Δίας έστειλε δύο αετούς από αντίθετες κατευθύνσεις για να βρουν το κέντρο του κόσμου. Αυτοί συναντήθηκαν στους Δελφούς, οι οποίοι θεωρούνταν ο ομφαλός της γης.

Σύμφωνα με την παράδοση, στους Δελφούς υπήρχε ένα ιερό αφιερωμένο στην θεά Γη. Ο φύλακας του ιερού ήταν ο δράκοντας Πύθωνας. Ο Απόλλωνας, μεταμορφωμένος σε δελφίνι, σκότωσε τον Πύθωνα και ίδρυσε το δικό του ιερό, τον ναό του Απόλλωνα.

Το μαντείο των Δελφών ήταν ένα σημαντικό πνευματικό και θρησκευτικό κέντρο από τον 6ο έως τον 4ο αιώνα π.Χ. Οι χρησμοί του θεωρούνταν οι πιο αξιόπιστοι και οι επισκέπτες του ιερού συχνά άφηναν αναθήματα για να εκφράσουν την ευγνωμοσύνη τους.

Ο Ναός του Απόλλωνα, το Θέατρο και το Στάδιο

Οι επισκέπτες μπορούν να ακολουθήσουν την Ιερά Οδό, μια αρχαία οδό που οδηγεί στον ναό του Απόλλωνα. Ο ναός είναι ένα επιβλητικό κτίριο που χτίστηκε τον 5ο αιώνα π.Χ. και είναι αφιερωμένο στον θεό Απόλλωνα.

Διαβάστε  5 Λόγοι γιατί οι Άνθρωποι Μετακομίζουν

Στο εσωτερικό του ναού βρίσκεται το άδυτο, όπου η Πυθία, η προφήτης του μαντείου των Δελφών, έδινε τους πολύτιμους χρησμούς της.

Τα ερείπια του ναού είναι γεμάτα με μνημεία και αφιερώματα από πόλεις, ηγεμόνες και απλούς ανθρώπους από όλη την αρχαία Ελλάδα.

Βόρεια του ναού βρίσκεται το θέατρο των Δελφών. Το θέατρο φιλοξενούσε μουσικούς και δραματικούς αγώνες.

Το Στάδιο των Δελφών βρίσκεται ακόμη ψηλότερα, σε ένα εντυπωσιακό τοπίο, στο οποίο διοργανώνονταν αθλητικά αγωνίσματα.

Η επίσκεψη, όπως εύκολα διαπιστώνετε, στον αρχαιολογικό χώρο των Δελφών είναι μια μοναδική εμπειρία που επιτρέπει στους επισκέπτες να ανακαλύψουν την ιστορία και τον πολιτισμό της αρχαίας Ελλάδας. Μάλιστα πολλοί απ’ τους τουρίστες αναζητούν συχνά υπηρεσίες delphi tours προκειμένου να απολαύσουν μια πιο εξατομικευμένη εμπειρία.

Το Αρχαιολογικό Μουσείο

Το Αρχαιολογικό Μουσείο Δελφών είναι ένα από τα σημαντικότερα μουσεία της Ελλάδας. Βρίσκεται στο κέντρο του αρχαιολογικού χώρου των Δελφών και φιλοξενεί μια πλούσια συλλογή από αρχαία ελληνικά αντικείμενα που ανακαλύφθηκαν στον χώρο.

Η συλλογή του μουσείου καλύπτει μια περίοδο 5.000 ετών, από τη Νεολιθική εποχή έως την Ύστερη Αρχαιότητα. Περιλαμβάνει γλυπτά, αγγεία, νομίσματα, κοσμήματα και άλλα αντικείμενα.

Μερικά από τα πιο σημαντικά εκθέματα του μουσείου περιλαμβάνουν:

  • Το άγαλμα του Απόλλωνα, ένα ρωμαϊκό αντίγραφο ενός αρχαϊκού ελληνικού αγάλματος
  • Η Σφίγγα των Δελφών, ένα μνημειώδες γλυπτό που χρονολογείται από τον 6ο αιώνα π.Χ.
  • Το γλυπτό του Ηνίοχου, ένα άγαλμα που απεικονίζει έναν άντρα που οδηγεί μια άμαξα

Συνοψίζοντας, οι Δελφοί είναι ένα μέρος που ενσαρκώνει τις αξίες και τις πεποιθήσεις του αρχαίου ελληνικού πολιτισμού. Κάποτε ήταν ένα μέρος όπου οι άνθρωποι μπορούσαν να βρουν πνευματική καθοδήγηση, να εκφράσουν τη δημιουργικότητά τους και να γιορτάσουν την ανθρώπινη φύση.

Διαβάστε  Ποια είναι τα Oφέλη της Iδιωτικής Mεταφοράς;

Σήμερα, οι Δελφοί είναι ένα δημοφιλές τουριστικό αξιοθέατο που προσελκύει επισκέπτες από όλο τον κόσμο. Είναι ένα μέρος όπου οι άνθρωποι μπορούν να μάθουν για την ιστορία και τον πολιτισμό της αρχαίας Ελλάδας και να ανακαλύψουν την ομορφιά και την ουσία του αρχαίου ελληνικού πνεύματος.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *