Βάπτιση - Η φωτογράφιση που θα αποτυπώσει αξέχαστες στιγμές

Βάπτιση – Η φωτογράφιση που θα αποτυπώσει αξέχαστες στιγμές

Όταν πρόκειται για βάπτιση, πολλοί άνθρωποι επιλέγουν να εξοικονομήσουν τα χρήματά τους για την εκκλησία και τη δεξίωση αντί να επενδύσουν στη φωτογράφηση. Ωστόσο, αυτό μπορεί να είναι ένα μεγάλο λάθος: μπορεί να μετανιώσετε που δεν έχετε φωτογραφίες που αποτυπώνουν πραγματικά την ημέρα σας όταν μεγαλώσετε και την αναπολήσετε. Γι’ αυτό είμαστε εδώ σήμερα – για να σας βοηθήσουμε να αποκτήσετε τις καλύτερες δυνατές φωτογραφίες από την ημέρα της βάπτισης του παιδιού σας!

Να είστε δημιουργικοί με την τοποθεσία της φωτογράφισης.

Όπως σίγουρα έχετε παρατηρήσει, υπάρχουν τόσες πολλές επιλογές για τη φωτογράφιση βάπτισης. Αυτό μπορεί να είναι λίγο συντριπτικό στην αρχή, αλλά όσο περισσότερο το κάνετε, τόσο πιο εύκολο θα γίνει να παίρνετε σωστές αποφάσεις σχετικά με το πού θα πρέπει να γίνει η φωτογράφισή σας.

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να ρωτήσετε τον εαυτό σας είναι “Έχει νόημα αυτή η τοποθεσία για την οικογένειά μου;”. Για παράδειγμα, αν ένα από τα θέματά σας έχει κινητικά προβλήματα ή είναι ευαίσθητο στο φως, τότε ένα υπαίθριο σκηνικό μπορεί να μην λειτουργεί τόσο καλά γι’ αυτό όσο ένα εσωτερικό.

Το δεύτερο πράγμα που πρέπει να αναρωτηθείτε είναι “Ποιες είναι οι ικανότητες των υποκειμένων μου;”. Εάν δυσκολεύονται να περπατήσουν μεγάλες αποστάσεις ή να ανέβουν σκάλες, τότε η επιλογή σας θα πρέπει να περιλαμβάνει χώρους που είναι προσβάσιμοι χωρίς βοήθεια ή ειδικό εξοπλισμό, όπως ράμπα για αναπηρικό αμαξίδιο ή ασανσέρ.

Διαβάστε  Ένας Oδηγός για να Ξαναγεμίσετε το Vape σας με e-υγρό

Τέλος, σκεφτείτε πόσο εύκολο θα είναι για όλα τα μέλη της οικογένειας (συμπεριλαμβανομένων τυχόν κατοικίδιων!) και τυχόν απαραίτητο εξοπλισμό, όπως καροτσάκια ή αναπηρικά αμαξίδια, όταν επιλέγετε μια τοποθεσία όπου σκοπεύετε να φωτογραφίσετε!

Κάντε την επίσημη και περιστασιακή

# Φορέστε ένα ωραίο φόρεμα ή κοστούμι. Βεβαιωθείτε ότι το φόρεμα δεν είναι πολύ μακρύ, και αν φοράτε γραβάτα, βεβαιωθείτε ότι δεν είναι πολύ χαλαρή.

# Φορέστε επίσημα παπούτσια με κορδόνια (δεν θέλετε να σκοντάψετε), και αν έχετε, φορέστε καπέλο.

Αφιερώστε χρόνο για να απαθανατίσετε οικεία συναισθήματα

  • Αφιερώστε χρόνο για να συλλάβετε οικεία συναισθήματα:

Όταν πρόκειται για την αποτύπωση της στιγμής, δεν μπορείτε ποτέ να έχετε πάρα πολλές φωτογραφίες των αγαπημένων σας προσώπων στο φυσικό τους περιβάλλον. Αν φωτογραφίζετε έναν γάμο, για παράδειγμα, μην τραβάτε μόνο φωτογραφίες της νύφης και του γαμπρού που στέκονται ο ένας δίπλα στον άλλο – απαθανατίστε τους να αλληλεπιδρούν μεταξύ τους και με τους καλεσμένους τους. Αν κάνουν μια τελετή έξω τη νύχτα, απαθανατίστε τους και σε αυτό το περιβάλλον. Και αν ανταλλάσσουν όρκους στην κορυφή ενός κτιρίου ή στην κορυφή ενός βουνού, φροντίστε να συμπεριλάβετε αυτές τις λεπτομέρειες!

  • Αιχμαλωτίστε το συναίσθημα:

Μπορεί να φαίνεται προφανές, αλλά ένα πράγμα που μπορεί πραγματικά να βοηθήσει να ξεχωρίσουν οι εικόνες σας είναι να νιώθετε άνετα το/τα θέματά σας κατά τη διάρκεια της πόζας. Σε αυτό το πλαίσιο, αυτό σημαίνει ότι πρέπει να βεβαιωθείτε ότι δεν είναι άκαμπτοι ή αμήχανοι κατά τη διάρκεια της φωτογράφισης μαζί σας (και όχι μόνο επειδή φωτογραφίζονται). Αν είναι δυνατόν, δοκιμάστε να μιλήσετε για κάτι άσχετο με τη φωτογραφία, όπως για αθλητικά ή τρέχοντα γεγονότα, μέχρι να νιώσουν όλοι πιο χαλαροί ο ένας γύρω από τον άλλον πριν μπουν σε “φωτογραφική λειτουργία”.

Διαβάστε  10 συμβουλές συσκευασίας για μετακόμιση σπιτιού

Αποτυπώστε οικογενειακά πορτρέτα

Θα πρέπει σίγουρα να τραβήξετε μερικά οικογενειακά πορτραίτα. Δεν χρειάζεται να είστε επαγγελματίας φωτογράφος για να βγάλετε μια εξαιρετική φωτογραφία. Το κλειδί είναι να διασκεδάσετε και να απολαύσετε τη στιγμή.

  • Φορέστε άνετα ρούχα που σας κάνουν να αισθάνεστε καλά!
  • Η πόζα είναι σημαντική, αλλά μην το σκέφτεστε υπερβολικά! Απλά χαλαρώστε και προσπαθήστε να μην ανησυχείτε πάρα πολύ για το πώς φαίνονται οι υπόλοιποι ή πώς κρατούν τα χέρια ή τα πόδια τους. Αν ένα άτομο ποζάρει περίεργα, απλά αγκαλιάστε το! Θα είναι μια ενδιαφέρουσα φωτογραφία, όταν όλοι οι άλλοι φαίνονται εξαιρετικά αμήχανοι σε σύγκριση! Αυτό μπορεί να χρησιμοποιηθεί ακόμη και ως στρατηγική για να πάρετε διαφορετικούς πόζους ρωτώντας τους τι πιστεύουν για κάτι αστείο που συνέβη στο πάρτι νωρίτερα – όλοι θα χαλαρώσουν αφού γελάσουν μαζί!
  • Βγάλτε πολλές φωτογραφίες ώστε να υπάρχει ποικιλία στην τελική σας συλλογή αργότερα.
  • Τραβήξτε φωτογραφίες από διαφορετικές γωνίες, είτε αυτό σημαίνει να σκαρφαλώσετε σε καρέκλες είτε να ξαπλώσετε στο πάτωμα (και βεβαιωθείτε ότι δεν υπάρχουν διαρροές!)

Φωτογραφίστε τις φωτογραφίες σας: Συμπεριλάβετε και τα κατοικίδιά σας.

Τα κατοικίδια αποτελούν μέρος της οικογένειας και μπορούν να αποτελέσουν μια εξαιρετική προσθήκη στις φωτογραφίες σας. Προσπαθήστε να τα εμπλέξετε, είτε βάζοντας το σκύλο ή τη γάτα στην αγκαλιά του μωρού, είτε βγάζοντας φωτογραφίες τους μαζί ή ακόμη και συμπεριλαμβάνοντάς τα στο οικογενειακό σας πορτρέτο.

Βάλτε και τα κατοικίδιά σας: Τραβήξτε φωτογραφίες με τα αδέλφια σας.

Εάν έχετε κατοικίδια ζώα, συμπεριλάβετε τα στις φωτογραφίες σας. Επίσης, βγάλτε φωτογραφίες με τα αδέλφια σας.

Βρείτε μοναδικά σκηνικά

Το πιο σημαντικό μέρος της ιστορίας είναι η τοποθεσία. Θέλετε να βρείτε μια τοποθεσία που να είναι ιδιαίτερη για εσάς και την οικογένειά σας, αλλά και μοναδική και οπτικά ελκυστική. Λάβετε υπόψη ότι θα πρέπει επίσης να είναι ένα εύκολα προσβάσιμο σημείο. Δεν θέλετε να περάσετε ώρες ψάχνοντας για το τέλειο σκηνικό μόνο και μόνο για να φτάσετε σε αυτό λίγα λεπτά πριν από την έναρξη της συνεδρίας σας!

Διαβάστε  7 Συμβουλές για την ολοκλήρωση της πτυχιακής σας εργασίας

Οι άνθρωποι θυμούνται την ημέρα της βάφτισής τους για όλη τους τη ζωή και η λήψη καταπληκτικών φωτογραφιών είναι σημαντική

Η ημέρα της βάπτισης είναι μια ξεχωριστή ημέρα για όλη την οικογένεια, γι’ αυτό μην ξεχάσετε να τη φωτογραφίσετε. Θα διασκεδάσετε ποζάροντας με τους συγγενείς και τους φίλους σας. Στη συνέχεια, μπορείτε να μοιραστείτε αυτές τις φωτογραφίες με όλους στα κοινωνικά δίκτυα ή να φτιάξετε κάρτες για να τους κάνετε δώρα. Αν δεν είστε σίγουροι πώς να βγάλετε καλές φωτογραφίες μόνοι σας, ζητήστε από κάποιον που ξέρει τι κάνει να σας βοηθήσει!

Συμπερασματικά

Η συμβουλή μας είναι να βεβαιωθείτε ότι έχετε καταγράψει όσο το δυνατόν περισσότερες ειλικρινείς, συναισθηματικές στιγμές.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *