τομεις ειδικευσης δικηγορων

Πώς να βρείτε έναν καλό δικηγόρο για να χειριστεί την υπόθεσή σας

Υπάρχουν πολλοί παράγοντες που πρέπει να λάβετε υπόψη όταν προσπαθείτε να επιλέξετε έναν δικηγόρο ή να βρείτε έναν καλό δικηγόρο για να χειριστεί την υπόθεσή σας, και αυτό κάνει την απόφασή σας ακόμα πιο περίπλοκη. Αφού λάβετε την απόφαση να προσλάβετε δικηγόρο, το επόμενο βήμα είναι να επιλέξετε έναν συγκεκριμένο δικηγόρο για να χειριστεί το νομικό σας ζήτημα. Ενώ κάθε πολιτεία έχει πολλούς δικηγόρους για να επιλέξει, η επιλογή του σωστού νομικού συμβούλου μπορεί να έχει το αποτέλεσμα μεταξύ μιας υπέροχης εμπειρίας και μιας μπερδεμένης εμπειρίας.

Πώς να βρείτε έναν καλό δικηγόρο για να χειριστεί την υπόθεσή σας

Ακολουθούν ορισμένες συμβουλές που θα μπορούσαν να σας βοηθήσουν να επιλέξετε έναν δικηγόρο ή να βρείτε έναν καλό δικηγόρο για να χειριστεί την υπόθεσή σας και ποιος είναι ο κατάλληλος για εσάς. Προτάσεις από στόμα σε στόμα Ο ασφαλέστερος δρόμος για να βρείτε έναν καλό δικηγόρο είναι να λάβετε μια σύσταση από κάποιον που εμπιστεύεστε. Ακριβώς όπως θα ρωτούσατε έναν φίλο που έχει πρόσφατα ανακαινίσει το σπίτι του εάν θα μπορούσε να προτείνει έναν καλό εργολάβο, μπορείτε να κάνετε το ίδιο όταν πρόκειται για νομικά ζητήματα.

Πώς να επιλέξετε τον σωστό δικηγόρο ατυχημάτων

Εάν γνωρίζετε κάποιον που έχει περάσει τα ίδια ή παρόμοια νομικά ζητήματα που αντιμετωπίζετε, ζητήστε του τη συμβουλή του. Εάν δεν συμβαίνει αυτό, μπορείτε να ψάξετε στον ιστό και να αφιερώσετε λίγο χρόνο σε φόρουμ και να αναθεωρήσετε ιστότοπους αναζητώντας συστάσεις δικηγόρων. Τομέας Εμπειρογνωμοσύνης Θεωρητικά ένας καλός δικηγόρος μπορεί να αναλάβει κάθε είδους υπόθεση και να κερδίσει. Ωστόσο, οι περισσότεροι δικηγόροι ειδικεύονται σε περιορισμένο αριθμό τομέων και οικοδομούν την τεχνογνωσία τους σε αυτούς. Πώς να βρείτε τον καλύτερο δικηγόρο προσωπικών τραυματισμών Δεν μπορείτε να περιμένετε από τον δικηγόρο ακινήτων που σας βοήθησε να αγοράσετε το σπίτι σας να χειριστεί επίσης την υπόθεση διαζυγίου σας.

Διαβάστε  Εύρεση του κατάλληλου δικηγόρου για την Υπόθεση σας

Διαβάστε – Πως να βρείτε έναν εξαιρετικό ποινικολόγο στην Αθήνα

Η επιλογή ενός δικηγόρου με βάση τον τομέα της εμπειρίας του θα προσφέρει καλύτερη καθοδήγηση, συμβουλές και γνώση της υπόθεσής σας. Διαπιστευτήρια Το να επιτρέψετε σε ένα νομίμως ακατάλληλο άτομο να ασχοληθεί με την υπόθεσή σας θα μπορούσε να θέσει σε κίνδυνο ολόκληρη τη μάχη σας. Μπορείτε να ελέγξετε εάν ο δικηγόρος που εξετάζετε έχει άδεια κάνοντας αναζήτηση στον ιστότοπο του κρατικού μπαρ. Αυτό είναι επίσης το σημείο για να ελέγξετε εάν ο δικηγόρος έχει τεκμηριωμένα πειθαρχικά εντάλματα εναντίον του. Μπορεί επίσης να χρειαστεί να ελέγξετε για ασφάλιση κακής πρακτικής. Πώς να βρείτε έναν καλό δικηγόρο για να χειριστεί την υπόθεσή σας

Εμπειρία

Αν και οι πληροφορίες που αποκτήθηκαν στη νομική σχολή είναι τεράστιες, δεν μπορούν να έρθουν σε αντίθεση με τα χρόνια που αφιερώθηκαν στην εξειδίκευση σε νομικά θέματα και την εμπειρία που αποκτήθηκε στο δικαστήριο. Οι δικηγόροι που ασκούν δικηγορία για μεγάλο χρονικό διάστημα είναι πιο πιθανό να παρέχουν γόνιμες συμβουλές σχετικά με τις συνέπειες και τους πιθανούς κινδύνους ορισμένων νομικών μέτρων. Ακόμα και σε ένα συναινετικό διαζύγιο η πείρα του δικηγόρου μετράει.

Είναι επίσης πιο συνηθισμένοι στην αίθουσα του δικαστηρίου, ειδικά σε περίπλοκες διαδικασίες. Θυμηθείτε, ωστόσο, ότι οι πιο έμπειροι δικηγόροι συνήθως κοστίζουν περισσότερο. Και πάλι, κατά καιρούς θα δείτε ότι οι νέοι δικηγόροι μπορεί να είναι πιο ενθουσιώδεις. Εάν δεν χρειάζεστε λεπτομερή καθοδήγηση μέσω μιας περίπλοκης διαδικασίας, μπορεί να είναι μια επιλογή που κερδίζει. Η εμπειρία σε περίπτωση διαζυγίου με αντιδικία είναι άκρως σημαντική.

Τιμή και χρέωση

Η τιμή της υπηρεσίας θα εξαρτηθεί από τους διάφορους παράγοντες που έχουμε συζητήσει εδώ, καθώς και από το μέγεθος και τη φήμη της δικηγορικής εταιρείας. Η πολυπλοκότητα της υπόθεσής σας θα επηρεάσει επίσης το κόστος και την απόφασή σας του νομικού εμπειρογνώμονα. Σε περίπτωση που το πρόβλημά σας δεν είναι ρητά περίπλοκο, μπορείτε να διαθέσετε μετρητά επιλέγοντας έναν λιγότερο έμπειρο και με αυτόν τον τρόπο πιο λογικό νομικό σύμβουλο.

Διαβάστε  Πως να βρείτε έμπειρο δικηγόρο οικογενειακού δικαίου

Επιπλέον, μετράει και η διαφάνεια τιμολόγησης. Η δομή των τελών πρέπει να είναι ειλικρινής, σαφής και κατάλληλη για την υπηρεσία. Πολλοί δικηγόροι διαφημίζουν ένα χαμηλό πάγιο τέλος, ενώ περιλαμβάνουν επιπλέον κόστος, όπως η εκτύπωση των εγγράφων και η κατάθεση στο δικαστήριο. Άλλοι χρεώνουν την ώρα. Σε κάθε περίπτωση, θα πρέπει να φροντίσετε να είναι όλα ξεκάθαρα από την αρχή.

Διαθεσιμότητα και Εγγύτητα

Ακόμη και στις μέρες μας, όταν οι περισσότερες επαγγελματικές αλληλεπιδράσεις γίνονται μέσω τηλεφώνου ή email, πρέπει να έχετε την επιλογή να συναντήσετε φυσικά τον σύμβουλό σας τουλάχιστον μία φορά, ανάλογα με την πολυπλοκότητα της υπόθεσής σας. Γι’ αυτό θα ήταν καλύτερα ο δικηγόρος σας να βρίσκεται κάπου όπου μπορείτε να τους προσεγγίσετε χωρίς πολύ κόπο. Ο δικηγόρος της επιλογής σας πρέπει επίσης να έχει αρκετό χρόνο για να αφιερώσει στην υπόθεσή σας εξ ολοκλήρου και αμέσως, γι’ αυτό ελέγξτε το φόρτο της υπόθεσης.

Άνεση και Επικοινωνία

Εκτός από το να σκέφτεστε τα επαγγελματικά διαπιστευτήρια και τις οικονομικές μεταβλητές, είναι επίσης σημαντικό να είστε βιώσιμοι με τον δικηγόρο σας. Η επικοινωνία μεταξύ σας πρέπει να είναι απλή και αμφίδρομη. Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό για συναισθηματικά ενοχλητικές υποθέσεις, όπως ο φάκελος διαζυγίου ή οι αξιώσεις επιμέλειας. Πρέπει να αισθάνεστε άνετα ενώπιον αυτού του ξένου για να μοιραστείτε τα συναισθήματα του τρόμου και τις ερωτήσεις σας. Επιπλέον, χρειάζεστε έναν δικηγόρο που μπορεί να εμπνεύσει σεβασμό και εμπιστοσύνη.

Σχετικά Άρθρα

Comments

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *