δικηγορος ποινικολογος

Συμβουλές για την πρόσληψη δικηγόρου Ποινικολόγου

Όταν αντιμετωπίζετε ποινικές διώξεις, είναι απαραίτητο να έχετε τον καλύτερο δικηγόρο ποινικής υπεράσπισης στο πλευρό σας. Η πρόσληψη ενός έμπειρου δικηγόρου ποινικολόγου θα μπορούσε να είναι η διαφορά μεταξύ του να περάσεις χρόνια στη φυλακή και να έχεις ελευθερία.

Τι πρέπει να προσέχετε όταν προσλαμβάνετε δικηγόρο ποινικής υπεράσπισης; Πώς ξέρετε ότι έχετε το καλύτερο για την περίπτωσή σας; Όταν προσλαμβάνετε έναν δικηγόρο υπεράσπισης, θα θέλετε να διασφαλίσετε ότι έχει τις κατάλληλες δεξιότητες για να χειριστεί την υπόθεσή σας.

Θα πρέπει να προσλάβετε έναν δικηγόρο ποινικολόγο που έχει εμπειρία, ειδικεύεται στο ποινικό δίκαιο, ανταποκρίνεται και ενεργεί, έχει εμπιστοσύνη, γνωρίζει καλά το νόμο, έχει παραπομπές, έχει εμπειρία στα τοπικά δικαστήρια και είναι σαφής σχετικά με τις αμοιβές του.

Πριν προσλάβετε έναν δικηγόρο, θα πρέπει να είστε σίγουροι για την ικανότητά του να εξετάσει την υπόθεσή σας. Η εύρεση του τέλειου δικηγόρου μπορεί να είναι δύσκολη. Υπάρχουν τόσοι πολλοί ποινικοί δικηγόροι για να διαλέξετε που μπορεί να φαίνεται σχεδόν αδύνατο να βρείτε έναν που να ταιριάζει στις συγκεκριμένες ανάγκες σας. Επιτρέψτε μας να σας κάνουμε τη διαδικασία πιο εύκολη με τη λίστα με τις συμβουλές μας για την πρόσληψη δικηγόρου υπεράσπισης ποινικών υποθέσεων.

Τι να ψάξετε σε έναν δικηγόρο Ποινικολόγο

Έχουν καλή εμπειρία

Όταν προσλαμβάνετε έναν δικηγόρο ποινικής υπεράσπισης, θα θέλετε να βεβαιωθείτε ότι έχουν μια αξιοπρεπή ποσότητα εμπειρίας. Η εμπειρία είναι το πιο κρίσιμο πράγμα που πρέπει να αναζητήσετε όταν προσλαμβάνετε δικηγόρο ποινικής υπεράσπισης. Ένας δικηγόρος με πολυετή εμπειρία σε ποινική υπεράσπιση θα έχει υψηλότερο ποσοστό επιτυχίας από έναν δικηγόρο με μικρή έως καθόλου εμπειρία. Παρόλο που οι έμπειροι δικηγόροι τείνουν να έχουν υψηλότερες αμοιβές, αξίζει το κόστος, ειδικά αν αντιμετωπίζετε σοβαρές χρεώσεις.

Διαβάστε  Ποια τα είδη εξαρθρήματος ώμου

Ευτυχώς, οι περισσότεροι ιδιωτικοί δικηγόροι ποινικής υπεράσπισης έχουν εργαστεί είτε ως δημόσιος υπερασπιστής είτε ως εισαγγελέας στο παρελθόν, παρέχοντάς τους εμπειρία σε μια μεγάλη ποικιλία ποινικών υποθέσεων. Είναι απαραίτητο να ρωτήσετε για το ιστορικό ενός δικηγόρου προτού αποφασίσετε να τον προσλάβετε.

Εάν ο δικηγόρος δώσει ασαφείς απαντήσεις ή αρνηθεί να συζητήσει τη συγκεκριμένη εμπειρία του, τότε δεν πρέπει να τον προσλάβετε και να συνεχίσετε να ψάχνετε για διαφορετικό υπερασπιστή. Μερικές ερωτήσεις που μπορείτε να κάνετε στον δικηγόρο που σκέφτεστε να προσλάβετε: Πόσα χρόνια εμπειρίας σε ποινική υπεράσπιση έχετε; Έχετε εκπροσωπήσει άτομα που έχουν κατηγορηθεί για…; Τι ποσοστό των υποθέσεων σας περιλαμβάνει την εκπροσώπηση ατόμων που κατηγορούνται για…; Ποια είναι η τυπική έκβαση υποθέσεων που χειρίζεστε και αφορούν … χρεώσεις;

Έχουν Συστάσεις

Ένα ουσιαστικό βήμα για την εύρεση του κατάλληλου δικηγόρου υπεράσπισης είναι απλώς να ρωτήσετε τους φίλους και την οικογένειά σας εάν γνωρίζουν ή έχουν χρησιμοποιήσει κάποιους καλούς ποινικούς δικηγόρους. Άτομα που γνωρίζετε μπορεί να είναι σε θέση να σας δώσουν μια εικόνα για το πώς ένας δικηγόρος θα χειριστεί την υπόθεσή σας που διαφορετικά δεν θα γνωρίζετε.

Εάν έχετε πολιτικούς δικηγόρους που χρησιμοποιείτε (επιχειρηματικά θέματα, περιουσία, διαζύγιο, διαθήκη κ.λπ.), θα πρέπει να τους ρωτήσετε αν συστήνουν δικηγόρους για ποινική υπόθεση. Εφόσον αναθέτετε την επιχείρησή σας για πολιτικούς δικηγόρους, είναι πιθανό να σας συστήσουν έναν δικηγόρο ποινικού δικαίου με μεγάλη αξιοπιστία.

Επίσης, μπορείτε να κάνετε αναζήτηση στο διαδίκτυο για παραπομπές και κριτικές συγκεκριμένου δικηγόρου. Ορισμένοι ιστότοποι δεν επιτρέπουν στους δικηγόρους να διαγράφουν κακές κριτικές και αυτοί οι ιστότοποι μπορούν να είναι πολύτιμοι πόροι κατά την επιλογή δικηγόρου.

Διαβάστε  Οι Οχυρώσεις της Κέρκυρας

Διαβάστε – Πως να βρείτε έναν εξαιρετικό ποινικολόγο στην Αθήνα

Να είστε προσεκτικοί με τους ιστότοπους που επιτρέπουν στους δικηγόρους να αφαιρούν κακές κριτικές που έχουν δημοσιευτεί για αυτούς, να αφιερώνουν χρόνο για να κάνουν έρευνα και να ελέγχουν κριτικές σε πολλούς ιστότοπους. Αυτό διασφαλίζει ότι λαμβάνετε τις υπηρεσίες για τις οποίες πληρώνετε και ότι δεν θα παρασυρθείτε από την πρόσληψη ενός κακού δικηγόρου.

Ειδικεύονται στο ποινικό δίκαιο

Πολλά δικηγορικά γραφεία προσφέρουν υπηρεσίες ποινικής άμυνας. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι ειδικεύονται στην ποινική υπεράσπιση. Δεν θα ήταν συνετό να προσλάβετε έναν ιδιωτικό δικηγόρο που δεν είναι έμπειρος στο ποινικό δίκαιο, όταν θα μπορούσατε να συνεργαστείτε με έναν δημόσιο υπερασπιστή που έχει περισσότερη εμπειρία και θα κοστίσει λιγότερο.

Τούτου λεχθέντος, εξακολουθεί να είναι προς το συμφέρον σας να προσλάβετε έναν ιδιωτικό δικηγόρο, εφόσον ειδικεύεται στο ποινικό δίκαιο. Όταν συμβουλευτείτε για πρώτη φορά έναν δικηγόρο, ρωτήστε τον πόση εμπειρία σε ποινική υπεράσπιση έχουν. Όσο πιο έμπειρος, τόσο το καλύτερο!

Επίσης, φροντίστε να τους ρωτήσετε για τα αποτελέσματα υποθέσεων που υπερασπίστηκαν παρόμοια με τη δική σας. Μπορείτε να πάρετε μια καλή ιδέα για το είδος των ποινικών υποθέσεων στις οποίες ειδικεύονται και το ποσοστό επιτυχίας υπεράσπισης υποθέσεων παρόμοιες με τις δικές σας. Για παράδειγμα, υπάρχουν δικηγόροι για ναρκωτικά, δικηγόροι για ιατρική αμέλεια και πολλά ακόμη.

Γνωρίζουν καλά το νόμο

Αυτό μπορεί να είναι προφανές, αλλά βεβαιωθείτε ότι ο δικηγόρος σας γνωρίζει καλά το νόμο! Συγκεκριμένα, θα πρέπει να είναι πολύ εξοικειωμένοι με το ποινικό δίκαιο και τους τοπικούς νόμους της περιοχής σας. Ένας καλός δικηγόρος θα πρέπει να γνωρίζει τα βασικά των πιο κοινών εγκλημάτων από την κορυφή του κεφαλιού του.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *