Εύρεση του κατάλληλου δικηγόρου (1)

Εύρεση του κατάλληλου δικηγόρου για την Υπόθεση σας

Όταν χρειάζεται να προσλάβετε δικηγόρο για νομικές υπηρεσίες, θέλετε να είστε βέβαιοι ότι θα προσλάβετε το κατάλληλο άτομο για την υπόθεσή σας. Οι περισσότεροι δικηγόροι προσφέρουν μια δωρεάν διαβούλευση, ώστε να έχετε την ευκαιρία να προσδιορίσετε εάν είναι το κατάλληλο άτομο για εσάς. Η μετάβαση στην πρώτη συνάντηση με μερικές απλές ερωτήσεις μπορεί να σας βοηθήσει να διασφαλίσετε ότι θα βρείτε το κατάλληλο άτομο για τη νομική βοήθεια που χρειάζεστε. Δεν θα λάβετε πολλές νομικές συμβουλές σε αυτήν τη διαβούλευση, καθώς δεν προορίζεται να επιλύσει το νομικό σας ερώτημα, αλλά είναι μια ευκαιρία να καθορίσετε εάν θέλετε να προσλάβετε αυτόν τον δικηγόρο.

Εύρεση του κατάλληλου δικηγόρου

Προτού μπορέσετε να έχετε μια διαβούλευση με δικηγόρο, πρέπει να βρείτε έναν δικηγόρο που μπορεί να είναι κατάλληλος. Αναζητήστε έναν δικηγόρο που εστιάζει την πρακτική του/της στο είδος της νομικής σας ερώτησης ή κάποιον που το αναφέρει ως είδος νόμου που ασκούν τακτικά. Ο τοπικός σας δικηγορικός σύλλογος μπορεί να έχει πρόγραμμα παραπομπής. Εάν έχετε χρησιμοποιήσει δικηγόρο στο παρελθόν για κάτι άλλο, ζητήστε του/της μια παραπομπή. Είναι επίσης χρήσιμο να ρωτάτε την οικογένεια και τους φίλους σας για ονόματα. Γνώση Ιστορικού Όταν συμβουλευτείτε τον δικηγόρο σας, μία από τις κύριες ερωτήσεις σας θα είναι σχετικά με το ιστορικό του δικηγόρου. Μερικοί άνθρωποι νιώθουν τρομοκρατημένοι ρωτώντας για αυτό, αλλά η αλήθεια είναι ότι θα πληρώσετε πολλά χρήματα για υπηρεσίες.

Διαβάστε  Πώς να βρείτε έναν καλό δικηγόρο για να χειριστεί την υπόθεσή σας

Δεν θα προσλάβατε έναν ηλεκτρολόγο που δεν είχε κάνει ποτέ καλωδιώσεις, επομένως είναι συνετό να κάνετε ερωτήσεις σχετικά με την εμπειρία του δικηγόρου. Μπορείτε να μάθετε τα βασικά στον ιστότοπο της εταιρείας πριν από το ραντεβού, κάτι που θα σας εξοικονομήσει χρόνο. Μπορεί να θέλετε να ρωτήσετε πόσες υποθέσεις αυτού του τύπου έχει χειριστεί ο δικηγόρος. Για παράδειγμα, πόσα διαζύγια έχει κάνει αυτός ο δικηγόρος τον τελευταίο χρόνο;

Ένας δικηγόρος που έχει κάνει ένα ή δύο δεν είναι πολύ έμπειρος. Μπορεί να θέλετε να ρωτήσετε πόσο καιρό ο δικηγόρος ασκεί το επάγγελμα του δικηγόρου και πόσο καιρό ασκεί το επάγγελμα του στην κομητεία ή την περιοχή σας, κάτι που θα σας δώσει μια ιδέα πόσο εξοικειωμένος είναι ο δικηγόρος με τους τοπικούς δικαστές και τις διαδικασίες. Οι στρατιωτικοί δικηγόροι επίσης, πρέπει να έχουν πείρα, ειδικότερα δε σε ποινικές υποθέσεις.

Γενικά δεν είναι πολύ χρήσιμο να ρωτήσετε πού πήγε ο δικηγόρος στη νομική σχολή, καθώς μπορείτε να βρείτε αυτές τις πληροφορίες στο διαδίκτυο και συχνά δεν σας λέει τίποτα χρήσιμο ούτως ή άλλως. Εστιάστε αντ ‘αυτού στην εμπειρία με τον τύπο της υπόθεσής σας.

Μπορείτε επίσης να ζητήσετε τη μέση ετυμηγορία που έχει λάβει ο δικηγόρος για τον τύπο της υπόθεσής σας. Το Νομικό Σχέδιο Μια σημαντική ερώτηση που πρέπει να κάνετε σε έναν δικηγόρο είναι ποια θα είναι η στρατηγική για την υπόθεσή σας και το αποτέλεσμα που περιμένει ο δικηγόρος. Θα θελήσετε να λάβετε λεπτομέρειες σχετικά με το είδος των διαδικασιών που πρέπει να περιμένετε.

Ρωτήστε πόσος χρόνος θα χρειαστεί για να επιλυθεί ολόκληρη η υπόθεση. Συζητήστε τις νομικές στρατηγικές που θα χρησιμοποιηθούν. Μάθετε εάν ο δικηγόρος σας θα προσπαθήσει να συμβιβαστεί και εάν η διαμεσολάβηση ή η διαιτησία αποτελούν επιλογές. Σκεφτείτε τις απαντήσεις και εάν αισθάνεστε άνετα με αυτές. Ίσως θέλετε να αποφύγετε μια δίκη με κάθε κόστος, αλλά ο δικηγόρος σας θέλει πραγματικά να πάει σε δίκη, ή ίσως δεν έχετε καμία πρόθεση να συμβιβαστείτε και θέλετε την ημέρα σας στο δικαστήριο. Είναι σημαντικό η στρατηγική του δικηγόρου σας να συνάδει με τις ανάγκες σας.

Διαβάστε  Κληρονομικό Δίκαιο - Αγωγή επί κλήρου

Συνεργασία με τον δικηγόρο σας

Ένα άλλο σημαντικό στοιχείο της επιλογής δικηγόρου είναι να μάθετε πώς η εταιρεία θα χειριστεί και θα διαχειριστεί την υπόθεσή σας. Σε μεγάλες εταιρείες, είναι συνηθισμένο για άλλους δικηγόρους να εργάζονται για την υπόθεση, επομένως τα άτομα που ασχολούνται πραγματικά με την υπόθεσή σας μπορεί να μην είναι το άτομο με το οποίο θα συναντήσετε για πρώτη φορά. Οι περισσότεροι δικηγόροι έχουν δικηγόρους ή νομικούς βοηθούς που χειρίζονται μεγάλο μέρος της γραφειοκρατίας και του προγραμματισμού, επομένως θα θέλετε να μάθετε ποιος θα είναι ο υπεύθυνος επικοινωνίας για την υπόθεσή σας. Θα πρέπει επίσης να μάθετε πόσο συχνά μπορείτε να περιμένετε να ακούσετε από τον δικηγόρο.

Εάν έχετε νομικές ερωτήσεις, πόσο σύντομα θα λάβετε νέα αν καλέσετε ή στείλετε email;

Πόσο συχνά θα επικοινωνεί μαζί σας ο δικηγόρος ή η εταιρεία με ενημερώσεις; Τι κάνετε αν προκύψει κάτι μετά από ώρες; Ποιες πληροφορίες και υλικό πρέπει να παρέχετε στον δικηγόρο για να προχωρήσει ομαλά η υπόθεση; Ενώ βρίσκεστε στο γραφείο, κοιτάξτε γύρω σας και μάθετε εάν πρόκειται για άτομο ή εταιρεία με την οποία θέλετε να συνεργαστείτε. Είναι οι άνθρωποι φιλικοί; Είναι υπομονετικοί με τις ερωτήσεις σας; Αισθάνεστε ότι η περίπτωσή σας είναι σημαντική για αυτούς; Αν όχι, μπορεί να θέλετε να πάτε κάπου αλλού. Σε υποθέσεις ποινικού δικαίου όπως απάτες, ναρκωτικά, βία, ο ποινικολόγος έχει να αντιμετωπίσει πολλές δυσκολίες. Η πείρα παίζει καθοριστικό ρόλο.

Ένα άλλο σημαντικό στοιχείο της περίπτωσής σας είναι το κόστος.

Τα νομικά έξοδα μπορεί να είναι πολύπλοκα, επομένως θα θέλετε να λάβετε λεπτομέρειες κατά την αρχική σας διαβούλευση. Εάν διαφορετικά άτομα εργάζονται για την υπόθεσή σας (για παράδειγμα, ένας συνεργάτης, συνεργάτης, δικηγόρος και νομικός βοηθός), όλοι χρεώνουν με διαφορετικές τιμές, οπότε μάθετε ποιες είναι αυτές. Οι περισσότεροι δικηγόροι ζητούν έναν παραλήπτη, που είναι ένα ποσό χρημάτων εκ των προτέρων. Στη συνέχεια χρεώνουν με ωριαία τιμή έναντι αυτών των χρημάτων.

Διαβάστε  Τα Μυστικά Επιτυχίας ενός Δικηγόρου

Θα οφείλετε όποιες χρεώσεις δεν καλύπτονται από τον παρακρατητή. Ρωτήστε πόσα χρήματα απαιτείται, ποια είναι η εκτιμώμενη συνολική αμοιβή, πώς θα σας χρεώσει το γραφείο και εάν υπάρχουν σχέδια πληρωμής ή άλλες επιλογές στη διάθεσή σας. Μην ξεχάσετε να ρωτήσετε για τα δικαστικά έξοδα που χρεώνονται εκτός από τις τιμές του δικηγόρου. Μάθετε τι μπορείτε να κάνετε για να διατηρήσετε τον συνολικό λογαριασμό σας χαμηλό (για παράδειγμα, η παροχή της απαραίτητης οικονομικής τεκμηρίωσης στην περίπτωσή σας θα γλιτώσει τον δικαστικό από το να το κυνηγήσει

Σχετικά Άρθρα

Comments

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *