Πως να βρείτε έναν εξαιρετικό ποινικολόγο στην Αθήνα

Πως να βρείτε έναν εξαιρετικό ποινικολόγο στην Αθήνα

Αν ψάχνετε για έναν εξαιρετικό ποινικολόγο στην Αθήνα, το πιθανότερο είναι ότι δεν βρίσκεστε σε εξαιρετική κατάσταση. Αυτό μπορεί να κάνει τη διαδικασία ακόμα πιο αγχωτική. Υπάρχουν πολλοί σημαντικοί παράγοντες που πρέπει να λάβετε υπόψη και είναι καλή ιδέα να κάνετε μια λίστα ελέγχου πριν απευθυνθείτε σε οποιονδήποτε. Ο πιο βασικός παράγοντας είναι να βρείτε έναν δικηγόρο ποινικού δικαίου που έχει άδεια άσκησης επαγγέλματος, έχει τα προσόντα που αναζητάτε και μπορεί να προσφέρει την προσοχή στην υπόθεσή σας που απαιτεί. Κάνοντας μια μικρή έρευνα μπορεί θα βρείτε πολλές και χρήσιμες πληροφορίες.

Ξεκινήστε την αναζήτησή σας για Δικηγόρο Ποινικολόγο στην Αθήνα

Είτε ψάχνετε για λογαριασμό σας είτε για λογαριασμό ενός αγαπημένου σας προσώπου, ξεκινήστε τη διαδικασία αφιερώνοντας χρόνο για να εξετάσετε τι θέλετε από την υπόθεση. Ο δικηγόρος που θα επιλέξετε θα πρέπει να είναι πρόθυμος να σας βοηθήσει να αγωνιστείτε για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα υπό τις περιστάσεις.

Μερικά πράγματα για Ανάλυση:

Τοποθεσία. Ο δικηγόρος που θα επιλέξετε θα πρέπει να έχει άδεια ασκήσεως επαγγέλματος στην Αθήνα, αλλά και στην ιδανική περίπτωση θα βρίσκεται κοντά στο εν λόγω δικαστήριο ή στον τόπο διαμονής σας. Ένας δικηγόρος ποινικού δικαίου που ασκεί το επάγγελμά του σε τοπικό επίπεδο θα είναι εξοικειωμένος με τους ισχύοντες νόμους, αλλά και με τα τοπικά δικαστήρια, τις πρακτικές, τις προθεσμίες, τους δικαστές, τους εισαγγελείς και τους πόρους.

Εξασκηθείτε στην εμπειρία και ειδίκευση. Ορισμένοι δικηγόροι ποινικής υπεράσπισης προσφέρουν υπεράσπιση σε σχετικά συνηθισμένες υποθέσεις. Άλλοι επικεντρώνουν την πρακτική τους στην υπεράσπιση ορισμένων τύπων εγκλημάτων, όπως η ενδοοικογενειακή βία, τα βίαια εγκλήματα ή τα διαδικτυακά αδικήματα. Μερικοί δικηγόροι επικεντρώνονται σε υποθέσεις μικροπλημμελημάτων και άλλοι σε σοβαρά κακουργήματα. Όσο περισσότερη εμπειρία και τεχνογνωσία έχει ένας δικηγόρος υπεράσπισης στο είδος των κατηγοριών που αντιμετωπίζετε, τόσο πιο σίγουροι μπορείτε να είστε για τις νομικές συμβουλές και την εκπροσώπησή του.

Διαβάστε  Συσκευασία Μετακόμισης: Οδηγός για μια ασφαλή μεταφορά

Επαγγελματικές και προσωπικές ιδιότητες. Κάποιος με ευρεία αναγνώριση ονόματος μπορεί να έχει επιρροή, αλλά αυτό μπορεί να είναι εις βάρος του να έχει λιγότερο χρόνο να ασχοληθεί με την υπόθεσή σας. Ρωτήστε πόσο χρόνο περιμένετε να αφιερώσουν στην περίπτωσή σας και πόσο ανταποκρινόμενοι μπορείτε να περιμένετε να είναι.

Φήμη. Ορισμένοι δικηγόροι ποινικού δικαίου έχουν αποκτήσει τη φήμη ότι αναλαμβάνουν με επιτυχία υποθέσεις υψηλού προφίλ, περίπλοκων ή σκληρών εγκλημάτων. Άλλοι είναι γνωστοί για την αξιόπιστη απόδοση καλών αποτελεσμάτων σε ποινικές υποθέσεις κατώτερης βαθμίδας. Συνδέστε το όνομά τους σε μια μηχανή αναζήτησης για να ξεκινήσετε. Δείτε αν το όνομά τους εμφανίζεται στις ειδήσεις , και ποια ήταν τα αποτελέσματα της υπόθεσης, αν μπορείτε να τα βρείτε. Δείτε επίσης τις μαρτυρίες του δικηγόρου, τις κριτικές και τυχόν δημοσιεύσεις για τις οποίες μπορεί να έχουν γράψει/συνεισφέρει.

Δαπάνη. Το κόστος ενός ιδιωτικού δικηγόρου ποινικής υπεράσπισης ποικίλλει. Μερικοί παράγοντες που μπορούν να επηρεάσουν το ωρομίσθιο ενός δικηγόρου περιλαμβάνουν την πολυπλοκότητα της υπόθεσης, την εμπειρία του δικηγόρου, τη δικαιοδοσία, την πιθανότητα να χρειαστεί κατάθεση πραγματογνώμονα και την εκτιμώμενη διάρκεια της υπόθεσης. Μια απλή, πρώτη σύλληψη θα κοστίσει πολύ λιγότερο από μια κατηγορία ανθρωποκτονίας. Αυτό βέβαια είναι κατανοητό από όλους. Κατανοήστε τι χρειάζεστε και αν αξίζει τον κόπο η επιπλέον δαπάνη. Το να βρείτε έναν καλό δικηγόρο, δεν είναι πάντα μια απλή υπόθεση.

Δημόσιος v. Ιδιωτικό. Ορισμένοι κατηγορούμενοι μπορεί να δικαιούνται τις υπηρεσίες δημόσιου συνηγόρου που έχει διορίσει το δικαστήριο. Υπάρχουν οφέλη σε αυτό, κυρίως το κόστος. Υπάρχουν μερικοί εξαιρετικοί δημόσιοι υπερασπιστές στην Αθήνα και πολλοί έχουν εμπειρία σε ένα ευρύ φάσμα υποθέσεων. Ωστόσο, μπορεί να μην έχουν τόσο χρόνο ή εξειδικευμένη εμπειρία όσο ένας ιδιωτικός δικηγόρος ποινικής υπεράσπισης.

Διαβάστε  Η Διπλωματική Εργασία: Ο Πυρήνας της Ακαδημαϊκής Ανάπτυξης

Αν και η αναζήτηση δικηγόρου ποινικής υπεράσπισης είναι μια κατάσταση στην οποία κανείς δεν θέλει να βρίσκεται, η πιθανότητα μιας ποινικής κατηγορίας να επηρεάσει αρνητικά σχεδόν κάθε πτυχή της ζωής σας καθιστά επιτακτική την επιλογή του κατάλληλου για να σας υπερασπιστεί. Να θυμάστε ότι η εμπειρία και η ειδίκευση παίζουν σημαντικό ρόλο στην απόφαση σας. Σαφώς θα πρέπει να αναλογιστείτε και το κόστος, καθώς η εμπειρία σε πολλές περιπτώσεις είναι το σημείο κλειδί.

Σχετικά Άρθρα

2 Comments

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *