επαναφορα εργοστασιωκν ρυθμισεων toshiba

Επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων Toshiba

Όταν το laptop Toshiba βγαίνει για πρώτη φορά από το κουτί του, είναι φρέσκο και δεν έχει παρά ένα αντίγραφο των Windows που μπορείτε να ρυθμίσετε και να προσαρμόσετε σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας. Υπάρχουν περισσότεροι από ένας τρόποι επαναφοράς εργοστασιακών ρυθμίσεων της Toshiba, ανάλογα με το σε τι έχετε πρόσβαση και την τρέχουσα κατάσταση του υπολογιστή σας. Ορισμένες μέθοδοι λειτουργούν μόνο εάν έχετε πρόσβαση στο τρέχον λειτουργικό σύστημα.

Τι είναι η επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων;

Η επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων συμβαίνει όταν καθαρίζετε πλήρως τα πάντα από το laptop σας και εγκαταστήσετε ένα νέο αντίγραφο του λειτουργικού συστήματος. Τα laptop Toshiba αποστέλλονται με Windows και θα πρέπει να έχετε έναν κωδικό που αντιστοιχεί στη συγκεκριμένη εγκατάσταση των Windows. Όταν εκτελείτε επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων, οι ρυθμίσεις και οι εξατομικεύσεις που έχετε αποθηκεύσει στα Windows εξαφανίζονται. Όλα τα αρχεία και τα προγράμματα που έχετε εγκαταστήσει διαγράφονται επίσης. Θα πρέπει να επανεγκαταστήσετε τα προγράμματα οδήγησης που συνόδευαν το σύστημά σας, μαζί με οποιεσδήποτε άλλες βελτιώσεις προσθέσατε ενώ το laptop ήταν ενεργό. Η επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων δεν αποτελεί επανεγκατάσταση ή διαγραφή. Δεν αποθηκεύετε τα αρχεία ή τις ρυθμίσεις σας. Αντίθετα, το επαναφέρετε ακριβώς όπως ήταν όταν το ενεργοποιήσατε την πρώτη φορά.

Πώς να επαναφέρετε τις εργοστασιακές ρυθμίσεις ενός laptop Toshiba

Δεδομένου ότι εκτελούν Windows, οι φορητοί υπολογιστές Toshiba έχουν έναν ενσωματωμένο τρόπο επαναφοράς τους από το κύριο λειτουργικό σύστημα. Υπάρχει ένα κρυφό, μη προσβάσιμο διαμέρισμα που περιέχει τα αρχεία συστήματος που είναι απαραίτητα για την επαναφορά του λειτουργικού σας συστήματος. Εάν είναι απαραίτητο, μπορείτε επίσης να το κάνετε με μια εξωτερική συσκευή εγκατάστασης λειτουργικού συστήματος. Εάν το κρυφό διαμέρισμα είναι κατεστραμμένο ή κατεστραμμένο, θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε μέσα εγκατάστασης. Αυτό είναι επίσης απαραίτητο εάν εγκαθιστάτε έναν νέο σκληρό δίσκο και θέλετε να τοποθετήσετε ένα λειτουργικό σύστημα σε αυτόν. Μέσα από τα Windows Εάν μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση στα Windows στον φορητό υπολογιστή σας, επαναφέρετέ τα μέσα από το λειτουργικό σύστημα. Να θυμάστε ότι τα πάντα στο laptop Toshiba σας θα εξαφανιστούν, οπότε προετοιμαστείτε για αυτό εκ των προτέρων.

Διαβάστε  Η κάμερα web δεν λειτουργεί στα Windows 10

Απενεργοποιήστε το laptop σας. Αφαιρέστε τυχόν δίσκους, εξωτερικούς σκληρούς δίσκους, κάρτες SD ή άλλες περιφερειακές συσκευές. Συνδέστε το φορητό υπολογιστή στον τοίχο. Κλείσε τον υπολογιστή. Καθώς ο υπολογιστής αρχίζει να κάνει επανεκκίνηση, κάντε κλικ στο 0 και πατήστε το κουμπί λειτουργίας. Αφήστε το 0. Κάντε κλικ στο Toshiba Recovery Wizard. Κάντε κλικ στην Ανάκτηση του εργοστασιακού προεπιλεγμένου λογισμικού. Κάντε κλικ στο Επόμενο. Ακολουθήστε τις οδηγίες για επαναφορά και επαναφορά του φορητού υπολογιστή Toshiba. Οι επιλογές σας θα εξαρτηθούν από τις προσωπικές σας προτιμήσεις, όπως η ζώνη ώρας σας και αν θέλετε να συνδεθείτε σε Wi-Fi. Εάν το διαμέρισμα ανάκτησης είναι κατεστραμμένο, θέλετε να διαμορφώσετε το δίσκο πριν εγκαταστήσετε ξανά τα Windows (χωρίς κάποιο λογισμικό αποκατάστασης Toshiba ή προεγκατεστημένες εφαρμογές) ή δεν μπορείτε να βάλετε τον υπολογιστή να φορτώσει τη διαδικασία ανάκτησης, μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε. Αν δεν μπορείτε να το κάνετε μόνοι σας ζητήστε επαγγελματική βοήθεια για επισκευές υπολογιστών.

Μέσα εγκατάστασης Windows για επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων του φορητού υπολογιστή Toshiba. Ωστόσο, αυτή η επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων δεν θα είναι η ίδια με αυτή που κάνετε με το Toshiba Recovery Software. Δεν θα περιλαμβάνει το λογισμικό που συνοδεύει τον φορητό υπολογιστή Toshiba, αν και θα πρέπει να μπορείτε να εγκαταστήσετε αυτές τις εφαρμογές ξεχωριστά από την Toshiba. Επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων με μέσα αποκατάστασης Κλείστε τον υπολογιστή και, στη συνέχεια, τοποθετήστε τα μέσα εγκατάστασης σε αυτόν, είτε είναι δίσκος είτε USB. Εκκινήστε τον υπολογιστή και πατήστε αμέσως το F2 ή το F8.

Ποια είναι η σωστή επιλογή εξαρτάται από το μοντέλο του φορητού υπολογιστή Toshiba. Ο στόχος σας είναι να ανοίξετε ένα μενού που σας επιτρέπει να επιλέξετε μια συγκεκριμένη συσκευή από την οποία θα εκκινήσετε.

 • Επιλέξτε το μέσο εγκατάστασης που χρησιμοποιείτε. επιλογή-εκκίνηση-συσκευή
 • Πατήστε F10 για να αποθηκεύσετε την επιλογή σας, Πατήστε Enter.
 • Ακολουθήστε τις οδηγίες στην οθόνη για να εγκαταστήσετε τα Windows στον υπολογιστή σας. Μεταβείτε στον ιστότοπο υποστήριξης Dynabook και Toshiba. Εισαγάγετε το μοντέλο ή τον σειριακό αριθμό του υπολογιστή σας στο μενού αναζήτησης και επιλέξτε τη σωστή καταχώρηση από το αναπτυσσόμενο μενού.
 • Επιλέξτε το λειτουργικό σας σύστημα από το αναπτυσσόμενο μενού. Κάντε κλικ στην επιλογή Μετάβαση. επιλέξτε ένα λειτουργικό σύστημα
 • Κάντε κλικ στην καρτέλα Προγράμματα οδήγησης και ενημερώσεις.
 • Κάντε κλικ σε κάθε πρόγραμμα οδήγησης για να ανοίξετε τη σελίδα λήψης του, επιλεγμένα προγράμματα οδήγησης
 • Κάντε κλικ στο Λήψη.
 • Ανοίξτε το αρχείο στο φάκελο
 • Λήψεις και ακολουθήστε τις οδηγίες για να το εγκαταστήσετε.
 • Επαναλάβετε αυτή τη διαδικασία για κάθε πρόγραμμα ή πρόγραμμα οδήγησης που θέλετε να εγκαταστήσετε.
Διαβάστε  Ανάκτηση δεδομένων σκληρού δίσκου: Ένας πλήρης οδηγός

Είναι απαραίτητο να έχετε τα κατάλληλα προγράμματα οδήγησης για την Toshiba σας. Εάν επιλέξετε προγράμματα οδήγησης από διαφορετικές μάρκες ή μοντέλα, ο υπολογιστής σας ενδέχεται να παρουσιάσει σφάλματα ή να μην λειτουργεί σωστά.

 • Επαναφορά από τα Windows Μπορείτε επίσης να επαναφέρετε τον φορητό υπολογιστή Toshiba μέσα από τα Windows.
 • Πατήστε το πλήκτρο Windows + I.
 • Πατήστε Ενημέρωση και Ασφάλεια.
 • Κάντε κλικ στην Ανάκτηση στην αριστερή πλαϊνή γραμμή.
 • Κάντε κλικ στο κουμπί
 • Ξεκινήστε κάτω από την επικεφαλίδα
 • Επαναφορά αυτού του υπολογιστή.
 • Κάντε κλικ στην επιλογή Κατάργηση όλων.
 • Αφαιρέστε τα πάντα Επιλέξτε Λήψη Cloud ή Τοπική επανεγκατάσταση.
 • Επιλέξτε εάν θέλετε να επαναφέρετε τις προεγκατεστημένες εφαρμογές.
 • Εάν το κάνετε, θα κρατήσετε ένα αντίγραφο των προγραμμάτων της Toshiba που υπήρχαν αρχικά στον φορητό υπολογιστή σας.
 • Επιλέξτε Clean Data εάν θέλετε να αφαιρεθούν και να καθαριστούν όλα τα αρχεία σας.

Αυτή είναι μια πιο ασφαλής επιλογή, αλλά μπορεί να παρατείνει τον χρόνο που χρειάζεται για την επαναφορά του φορητού υπολογιστή σας σε αρκετές ώρες. Ενεργοποιήστε το Yes στη λήψη και επανεγκατάσταση των Windows. Μπορείτε επίσης να επιλέξετε να διατηρήσετε τα αρχεία σας αντί να αφαιρέσετε τα πάντα. Σε αυτήν την περίπτωση, τα αρχεία σας θα παραμείνουν στον υπολογιστή, αλλά όλα τα προγράμματα και οι ρυθμίσεις που έχετε εγκαταστήσει θα εξαφανιστούν. Το Cloud Download είναι η καλύτερη επιλογή εάν έχετε σταθερή σύνδεση δεδομένων και την ώρα. Η τοπική επανεγκατάσταση μπορεί να λειτουργήσει καλά, αλλά μπορεί επίσης να μην είναι τόσο επιτυχής, επειδή τα δεδομένα ανάκτησης που είναι αποθηκευμένα στον υπολογιστή μπορεί να έχουν καταστραφεί ή να έχουν καταστραφεί. Εάν επιλέξετε να το κατεβάσετε, ο υπολογιστής πραγματοποιεί λήψη των νέων δεδομένων λειτουργικού συστήματος απευθείας από τη Microsoft.

Διαβάστε  Επισκευή Πληκτρολογίου Laptop

Μοντέλο και σειριακός αριθμός Toshiba

Εάν θέλετε να κατεβάσετε τα εγχειρίδια, τα προγράμματα οδήγησης και τα προγράμματά σας, πρέπει να γνωρίζετε το μοντέλο του υπολογιστή ή τον σειριακό αριθμό σας. Υπάρχουν μερικοί διαφορετικοί τρόποι για να το βρείτε. Ο πρώτος και ευκολότερος τρόπος είναι απλώς να αναποδογυρίσετε τον φορητό υπολογιστή σας και να αναζητήσετε ένα αυτοκόλλητο που έχει και τις δύο πληροφορίες που αναφέρονται σε αυτό. Μπορεί επίσης να βρίσκεται μέσα στη θήκη μπαταριών. Μπορείτε επίσης να πραγματοποιήσετε λήψη, εγκατάσταση και εκτέλεση του εργαλείου πληροφοριών προϊόντος Dynabook. Εάν δεν μπορείτε να βρείτε πληροφορίες για τον φορητό υπολογιστή σας, θα σας βοηθήσουν. Συχνές Ερωτήσεις Η Toshiba εξακολουθεί να κατασκευάζει υπολογιστές; Η Toshiba σταμάτησε να φτιάχνει τους δικούς της υπολογιστές το 2020. Το τμήμα της εταιρείας που έκανε τώρα ονομάζεται Dynabook, Inc. Ωστόσο, εξακολουθούν να έχουν προγράμματα οδήγησης, εγχειρίδια και προγράμματα για υπολογιστές που κατασκεύασαν στο παρελθόν.

Υπάρχει κουμπί επαναφοράς εργοστασιακών ρυθμίσεων σε laptop Toshiba;

Υπάρχει συχνά ένα κουμπί επαναφοράς, αλλά δεν είναι κουμπί επαναφοράς εργοστασιακών ρυθμίσεων. Περισσότερο ή λιγότερο αναγκάζει τον υπολογιστή να τερματιστεί και μετά να γίνει επανεκκίνηση. Ωστόσο, όλα τα προγράμματα και τα αρχεία σας θα πρέπει να εξακολουθούν να είναι ίδια όπως ήταν πριν πατήσετε το κουμπί. Ωστόσο, δεν είναι σε όλους τους φορητούς υπολογιστές Toshiba. Είναι κακή η επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων για φορητούς υπολογιστές; Δεν είναι πολύ κακό να επαναφέρετε εργοστασιακά τον φορητό υπολογιστή σας. Είναι λίγη φθορά στον σκληρό δίσκο, αλλά όχι πολύ. Δεν πρέπει να κάνει διαφορά στη διάρκεια ζωής του.

Η επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων αφαιρεί όλα τα δεδομένα μου;

Η επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων αφαιρεί τη δυνατότητά σας να έχετε πρόσβαση στα δεδομένα, αλλά θα εξακολουθεί να υπάρχει μέχρι να αντικατασταθεί. Πρέπει να σκουπίσετε πλήρως τον σκληρό σας δίσκο με ένα πρόγραμμα σχεδιασμένο να διαγράφει με ασφάλεια τα δεδομένα σας για να βεβαιωθείτε ότι δεν είναι προσβάσιμα. Εάν το μόνο που θέλετε να κάνετε είναι να το διαγράψετε για να αφήσετε χώρο για περισσότερα πράγματα, μια επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων θα πρέπει να είναι τέλεια.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *