Τι να προσέξετε μετά την μετακόμιση - Οδηγός

Τι να προσέξετε μετά την μετακόμιση – Οδηγός

Μόλις ολοκληρώσετε μια μετακόμιση στην Αθήνα, ειδικά σε μια μεγάλη απόσταση, είναι απίστευτα σημαντικό να την τακτοποιήσετε και να εξοικειωθείτε με τη νέα τοποθεσία και το σπίτι σας. Ωστόσο, είναι επίσης σημαντικό να φροντίζετε ορισμένα επιτακτικά πράγματα καθώς τακτοποιείτε το νέο σας σπίτι. Διαβάστε παρακάτω για μια λίστα με τα πράγματα που πρέπει να κάνετε αμέσως μετά τη μετακόμιση για να βεβαιωθείτε ότι μπορείτε να εγκατασταθείτε άνετα στο νέο σας σπίτι.

Βεβαιωθείτε ότι τα βοηθητικά σας προγράμματα είναι σε τάξη

Όταν μετακομίζετε σε ένα νέο σπίτι, είναι σημαντικό να βεβαιωθείτε ότι τα βοηθητικά σας προγράμματα είναι σε λειτουργία (ειδικά εάν υπήρχε κενό μεταξύ των προηγούμενων ενοικιαστών ή ιδιοκτητών που μετακόμισαν και εσείς που μετακομίσατε). Ίσως χρειαστεί να επικοινωνήσετε με την εταιρεία ενέργειας, την εταιρεία φυσικού αερίου και νερού για να ενεργοποιήσετε ξανά ότι δεν λειτουργεί. Εάν τα βοηθητικά προγράμματα σας λειτουργούν ήδη, είναι σημαντικό να μεταφέρετε αμέσως τους λογαριασμούς και τις υπηρεσίες σας στο όνομά σας.

Αποσυσκευάστε πρώτα τα σημαντικά πράγματα

Το να στέκεστε σε ένα νέο σπίτι περιτριγυρισμένο από κουτιά μπορεί να είναι αρκετά εκφοβιστικό. Βεβαιωθείτε ότι έχετε μαζί σας τα απαραίτητα (οδοντόβουρτσα, οδοντόκρεμα, φορτιστές, πετσέτες, σεντόνια και ρούχα) συσκευασμένα ξεχωριστά σε μια τσάντα διανυκτέρευσης για εύκολη πρόσβαση. Από εκεί, ξεπακετάρετε πρώτα το υπνοδωμάτιό σας και τα βασικά είδη κουζίνας και μπάνιου και μετά προχωρήστε στα λιγότερο χρησιμοποιημένα αντικείμενα.

Επικοινωνήστε με τους προηγούμενους ιδιοκτήτες

Δεδομένου ότι δεν είστε ακόμη εξοικειωμένοι με το νέο σας σπίτι, είναι σημαντικό να επικοινωνήσετε με τους παλιούς ιδιοκτήτες ή με τον ιδιοκτήτη σας για να μάθετε πράγματα σχετικά με τη νέα σας τοποθεσία. Η εύρεση της θέσης του κιβωτίου ασφαλειών, του νερού που κλείνει, του αερίου, του θερμοσίφωνα ή του φούρνου είναι απαραίτητη για την ασφάλειά σας καθώς δεν μπορείτε ποτέ να είστε 100% ασφαλείς.

Διαβάστε  Ένας Oδηγός για να Ξαναγεμίσετε το Vape σας με e-υγρό

Ενημερώστε τη διεύθυνσή σας

Βεβαιωθείτε ότι η διεύθυνσή σας είναι ενημερωμένη και ότι το ταχυδρομείο ειδοποιείται για την νέα σας κατοικία, προκειμένου να προωθήσετε ή να κρατήσετε οποιοδήποτε μήνυμα στο πλησιέστερο υποκατάστημα.

Βεβαιωθείτε ότι έχετε ειδοποιήσει και ενημερώσει τη διεύθυνσή σας με τη δουλειά ή την εταιρεία σας, οποιεσδήποτε κρατικές υπηρεσίες όπως τράπεζες για να βεβαιωθείτε ότι η σημαντική αλληλογραφία σας αποστέλλεται στη νέα σας διεύθυνση.

Το να γνωρίζετε τι και πώς να συσκευάσετε τα πράγματά σας μπορεί να είναι μια μπερδεμένη και αγχωτική διαδικασία για να βεβαιωθείτε ότι όλα παραμένουν ασφαλή και υγιή. Αυτό το συναίσθημα επιδεινώνεται μόνο όταν συσκευάζονται εύθραυστα αντικείμενα, όπως γυαλιά, αντίκες ή πορσελάνη

Σχέδιο, Σχέδιο, Σχέδιο

Η συσκευασία εύθραυστων αντικειμένων μπορεί να είναι χρονοβόρα και δεν μπορεί να επιταχυνθεί για να διασφαλιστεί ότι τα αντικείμενά σας διατηρούνται σε καλή κατάσταση. Είτε μμετακομίζετε μόνοι σας είτε προσλαμβάνετε επαγγελματίες, ξεκινήστε πολύ πριν από την ημέρα της μετακόμισής σας και προγραμματίστε τι και πώς πρέπει να συσκευαστούν όλα και πού θα πρέπει να πάνε στο φορτηγό σας. Το κόστος μετακόμισης θα εξαρτηθεί από πολλούς και διαφορετικούς παράγοντες.

Επιγραφή

Επισημάνετε με σαφήνεια τα κουτιά ή τα δοχεία αποθήκευσης που βρίσκονται τα εύθραυστα αντικείμενά σας για να βεβαιωθείτε ότι τίποτα δεν αποθηκεύεται πάνω ή κοντά σε εύθραυστα αντικείμενα με τρόπο που θα μπορούσε να τα βλάψει. Μάθετε τι και πώς να συσκευάσετε τα αντικείμενά σας: Δεν απαιτούν όλα τα εύθραυστα αντικείμενα το ίδιο είδος στρατηγικής συσκευασίας. Εξετάστε τους καλύτερους τρόπους συσκευασίας κάθε αντικειμένου και βεβαιωθείτε ότι έχετε όλα τα υλικά που χρειάζονται για να διατηρήσετε τα πάντα ασφαλή.

Διαβάστε  Γιατί ο Γάμος απαιτεί μια Πολυτελέστατη Μετακίνηση;

 

Σχετικά Άρθρα

Comments

  1. Σχεδίαση Μετακόμισης με κουβέρτες - Τεχνολογια & Αρθρογραφια says:

    […] Τέλος, αφού φτάσετε στο νέο σπίτι, μπορείτε να αφαιρέσετε το επίθεμα επίπλων από το αντικείμενο. Γιατί τα χρειάζομαι όταν μετακομίζω; Χρειάζεστε κινούμενες κουβέρτες για δύο λόγους: 1) Τα μαξιλάρια επίπλων προστατεύουν τα οικιακά σας αντικείμενα όταν μετακινείστε. Αποτρέπουν τα γρατζουνισμένα έπιπλα, τις συσκευές σας και άλλα αντικείμενα κατά τη μεταφορά στο νέο σπίτι. Δείτε περισσότερα στον οδηγό μετακόμισης. […]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *