Πως παω Κέρκυρα από Αθήνα

Πως παω Κέρκυρα από Αθήνα

Υπάρχουν δύο τρόποι για να πάτε από την Αθήνα στην Κέρκυρα: με πλοίο ή με αεροπλάνο.

Με πλοίο

Η διάρκεια της διαδρομής με πλοίο είναι περίπου 8 ώρες και 30 λεπτά. Υπάρχουν πολλές εταιρείες που εκτελούν δρομολόγια από την Αθήνα στην Κέρκυρα, όπως η Blue Star Ferries, η Minoan Lines και η Anek Lines. Τα δρομολόγια αναχωρούν από το λιμάνι του Πειραιά και φτάνουν στο λιμάνι της Κέρκυρας.

Η τιμή του εισιτηρίου για τη διαδρομή Αθήνα-Κέρκυρα κυμαίνεται από 30 έως 100 ευρώ, ανάλογα με την εταιρεία, την κατηγορία του πλοίου και την ημερομηνία αναχώρησης.

Με αεροπλάνο

Η διάρκεια της διαδρομής με αεροπλάνο είναι περίπου 1 ώρα και 30 λεπτά. Υπάρχουν δύο αεροπορικές εταιρείες που εκτελούν δρομολόγια από την Αθήνα στην Κέρκυρα, η Aegean Airlines και η Ryanair. Τα αεροπλάνα αναχωρούν από το αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος και φτάνουν στο αεροδρόμιο Κέρκυρας.

Η τιμή του εισιτηρίου για τη διαδρομή Αθήνα-Κέρκυρα κυμαίνεται από 50 έως 150 ευρώ, ανάλογα με την εταιρεία και την ημερομηνία αναχώρησης.

Πώς να φτάσετε στο λιμάνι ή το αεροδρόμιο της Αθήνας

Για να φτάσετε στο λιμάνι του Πειραιά, μπορείτε να πάρετε το μετρό, το λεωφορείο ή το ταξί. Η στάση του μετρό “Πειραιάς” βρίσκεται κοντά στο λιμάνι. Τα λεωφορεία των ΚΤΕΛ Αθηνών εκτελούν δρομολόγια προς το λιμάνι από διάφορα σημεία της Αθήνας. Τα ταξί είναι διαθέσιμα σε όλη την Αθήνα.

Διαβάστε  3 Πράγματα που Πρέπει να Γνωρίζετε για τους Δελφούς

Για να φτάσετε στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος, μπορείτε να πάρετε το μετρό, το λεωφορείο ή το ταξί. Η στάση του μετρό “Αεροδρόμιο” βρίσκεται κοντά στο αεροδρόμιο. Τα λεωφορεία των ΚΤΕΛ Αθηνών εκτελούν δρομολόγια προς το αεροδρόμιο από διάφορα σημεία της Αθήνας. Τα ταξί είναι διαθέσιμα σε όλη την Αθήνα.

Πώς να φτάσετε από το λιμάνι ή το αεροδρόμιο της Κέρκυρας στην πόλη της Κέρκυρας

Για να φτάσετε στην πόλη της Κέρκυρας από το λιμάνι, μπορείτε να πάρετε το λεωφορείο ή το ταξί. Τα λεωφορεία εκτελούν δρομολόγια από το λιμάνι προς την πόλη της Κέρκυρας. Τα ταξί είναι διαθέσιμα στο λιμάνι. Φυσικά μπορείτε στο νησί να ψάξετε για transfer services Corfu και να πάρετε προσφορές.

Για να φτάσετε στην πόλη της Κέρκυρας από το αεροδρόμιο, μπορείτε να πάρετε το λεωφορείο ή το ταξί. Τα λεωφορεία εκτελούν δρομολόγια από το αεροδρόμιο προς την πόλη της Κέρκυρας. Τα ταξί είναι διαθέσιμα στο αεροδρόμιο.

Συμβουλές

  • Προγραμματίστε το ταξίδι σας εκ των προτέρων, ειδικά αν ταξιδεύετε κατά τη διάρκεια της υψηλής τουριστικής περιόδου.
  • Αγοράστε τα εισιτήριά σας εκ των προτέρων για να εξασφαλίσετε την καλύτερη τιμή.
  • Ελέγξτε το δρομολόγιο και τον χρόνο αναχώρησης πριν ξεκινήσετε το ταξίδι σας.
  • Φροντίστε να έχετε μαζί σας τα απαραίτητα έγγραφα, όπως διαβατήριο ή ταυτότητα.
  • Φορέστε άνετα παπούτσια αν σκοπεύετε να περπατήσετε πολύ.

Ελπίζουμε αυτές οι πληροφορίες να σας βοηθήσουν να οργανώσετε το ταξίδι σας από την Αθήνα στην Κέρκυρα.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *