αιμορροιδες και πως αντιμετωπιζονται

Τι είναι οι αμορροίδες και πως αντιμετωπίζονται

Οι αιμορροΐδες περιγράφονται ως μια κατάσταση στην οποία εμφανίζεται φαγούρα ή επώδυνη μάζα διασταλμένων φλεβών στον πρησμένο πρωκτικό ιστό. Οι αιμορροΐδες ή οι σωροί είναι οι ιατρικοί όροι που χρησιμοποιούνται για την κατάσταση της κιρσοί ή του πρηξίματος και της φλεγμονής των φλεβών στο ορθό και τον πρωκτό.

Οι εξωτερικές αιμορροΐδες και οι εσωτερικές αιμορροΐδες είναι οι δύο πιο συνηθισμένοι τύποι αιμορροΐδων.

Θεραπεία των αιμορροΐδων

Οι αιμορροΐδες θεραπεύονται. Μπορούν να αντιμετωπιστούν φυσικά και με ιατρική περίθαλψη. Οι σοβαρές αιμορροΐδες μπορούν να αντιμετωπιστούν μόνο με χειρουργική επέμβαση.

Ακολουθούν μερικές συμβουλές για προσωρινή ή άμεση ανακούφιση από αιμορροΐδες.

Ένα ζεστό μπάνιο μπορεί να προσφέρει προσωρινή ανακούφιση από αιμορροΐδες.

Ένας πάσχων πρέπει να διατηρεί την περιοχή καθαρή και στεγνή με κρέμες για αιμορροΐδες ή υπόθετα.

Θεραπεία των αιμορροΐδων με φυσικούς τρόπους

Ακολουθούν ορισμένοι φυσικοί τρόποι αντιμετώπισης των αιμορροΐδων:

  • Έλεγχος της δυσκοιλιότητας και της διάρροιας.
  • Πίνετε μεγάλες ποσότητες νερού και φάτε πλούσια σε φυτικές ίνες παράγοντες όπως το πετρέλαιο και το psyllium για να βοηθήσετε στη δημιουργία μαλακών κοπράνων που είναι εύκολο να περάσουν για να μειώσει τον ερεθισμό των υπαρχόντων αιμορροΐδων.
  • Πρόσληψη βοτάνων και συμπληρωμάτων διατροφής όπως για ενίσχυση των τοίχων της ορθικής φλέβας. Πρόσφατες μελέτες έχουν υποστηρίξει τη φυσική βοτανική ως αποτελεσματική θεραπεία για τις αιμορροΐδες.

Τοπική εφαρμογή φυσικών στυπτικών και καταπραϋντικών παραγόντων, όπως το Witch Hazel (στυπτικό), το Cranesbill και η Αλόη Βέρα.
Μειώστε την ορθική πίεση και βελτιώστε τις στάσεις, χρησιμοποιώντας τη θέση οκλαδόν για κινήσεις του εντέρου.

Διαβάστε  Τι να προσέξετε μετά την μετακόμιση - Οδηγός

Θεραπείες για ιατρικές αιμορροΐδες

Οι χρόνιες ή σοβαρές περιπτώσεις απαιτούν ιατρικές θεραπείες. Ακολουθούν μερικές τυπικές θεραπείες για ιατρικές αιμορροΐδες. Τα συμπτώματα των αιμορροίδων ποικίλουν ανάλογα με το πρόβλημα.

Η γαλβανική ηλεκτροθεραπεία είναι μια ανώδυνη και εξαιρετικά αποτελεσματική θεραπεία αιμορροΐδας. Περιλαμβάνει την αφυδάτωση της αιμορροΐδας από ηλεκτρικό ρεύμα.
Η διαστολή είναι η θεραπεία που περιλαμβάνει το τέντωμα του μυϊκού σφιγκτήρα, αλλά έχει παρενέργειες.
Στη θεραπεία απολίνωσης με λαστιχένια ταινία, ελαστικές ταινίες εφαρμόζονται σε μια εσωτερική αιμορροΐδα για να διακόψει την παροχή αίματος. Μέσα σε μερικές εβδομάδες, η μαραμένη αιμορροΐδα απομακρύνεται κατά τη διάρκεια της φυσιολογικής κίνησης του εντέρου.
Στη σκληροθεραπεία ή στη θεραπεία με ένεση, ο σκληρυντικός παράγοντας ενίεται στην αιμορροΐδα. Αναγκάζει τα φλεβικά τοιχώματα να καταρρεύσουν και να συρρικνωθούν οι αιμορροΐδες.
Στη θεραπεία της κρυοχειρουργικής, ένα κατεψυγμένο άκρο κρυοσσονίας χρησιμοποιείται για την καταστροφή των αιμορροϊδικών ιστών.
Στο λέιζερ, η θεραπεία πήξης με έγχυση ή BICAP, το λέιζερ, η υπέρυθρη ακτινοβολία ή η ηλεκτρική ενέργεια χρησιμοποιούνται για τον καυτηριασμό των προσβεβλημένων ιστών.

Οι αιμορροΐδες είναι μια χειρουργική διαδικασία για την κοπή και την αφαίρεση των αιμορροΐδων.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *