δικηγοροςεργατολογος-βοηθεια

Ποια η βοήθεια του δικηγόρου Εργατολόγου

Υπάρχουν διάφορες περιπτώσεις στη ζωή των ανθρώπων όπου βρίσκονται στο γραφείο ενός δικηγόρου εργατολόγου. Είτε αγοράζετε ένα νέο σπίτι, υποβάλλεστε σε διαζύγιο, δημιουργείτε διαθήκη ή ξεκινάτε την επιχείρησή σας, η τεχνογνωσία ενός δικηγόρου είναι χρήσιμη για να σας παρέχει την απαραίτητη καθοδήγηση και να προχωρήσετε σε τέτοιες καταστάσεις. Έχοντας αυτό κατά νου, υπάρχουν διαφορετικά είδη δικηγόρων που ασκούν το επάγγελμα σε διαφορετικούς τομείς δικαίου. Εάν είστε εργαζόμενος που αντιμετωπίζει πρόβλημα με την εργασία σας, μπορεί να χρειαστείτε τη βοήθεια ενός δικηγόρου απασχόλησης ή εργασίας για εξατομικευμένες λύσεις ανάλογα με τις ανησυχίες σας.

Τι είναι ο δικηγόρος Εργατολόγος;

Ο δικηγόρος εργασίας δραστηριοποιείται στον τομέα του εργατικού δικαίου, το οποίο καλύπτει τις ευθύνες, τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις που υπάρχουν στη σχέση εργασίας εργοδότη-εργαζομένου. Αυτό περιλαμβάνει επίσης ορισμένα θέματα όπως η ασφάλεια στο χώρο εργασίας, οι μισθοί, η άδικη απόλυση ή οι διακρίσεις. Πιο συγκεκριμένα, οι δικηγόροι απασχόλησης ειδικεύονται στην εκπροσώπηση εργαζομένων ή εργοδοτών, αλλά όχι συνήθως και τα δύο ταυτόχρονα. Εάν είστε υπάλληλος που χρειάζεται νομική βοήθεια για την εργασία σας, μπορείτε εύκολα να απευθυνθείτε σε έναν δικηγόρο εργατολόγο που είναι παρόν στην ομάδα δικηγόρων για τα δικαιώματα των εργαζομένων.

Οι δικηγόροι που εκπροσωπούν τους εργαζομένους είτε συνεργάζονται απευθείας με τους υπαλλήλους είτε βοηθούν τα συνδικάτα στην υποβολή αγωγών ή στη διαπραγμάτευση διευθετήσεων για ορισμένα παράπονα. Υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους μπορεί να χρειαστεί να επισκεφτείτε έναν δικηγόρο εργασίας. Εδώ είναι μερικά από αυτά.

Διαβάστε  Κληρονομικό Δίκαιο - Αγωγή επί κλήρου

1. Αντιμετώπιση Προβλήματος στο χώρο εργασίας

Η αντιμετώπιση ενός προβλήματος ή μιας σύγκρουσης στον εργασιακό σας χώρο μπορεί να είναι δύσκολη στην πλοήγηση, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι κάθε αντιξοότητα που σχετίζεται με την εργασία πρέπει να τελειώνει με παραίτηση.

Η βοήθεια μιας ομάδας δικηγόρων για τα δικαιώματα των εργαζομένων μπορεί να σας βοηθήσει να αξιολογήσετε την κατάσταση, προσφέροντας πρακτικές λύσεις που δεν θα επιβάλλουν το τέλος της εργασιακής σας σχέσης. Ανάλογα το ίδιο ισχύει και για τους δικηγόρους για συντάξεις.

2. Αξιολόγηση μιας προσφοράς εργασίας

Οι δικηγόροι εργασίας δεν βοηθούν μόνο όταν είτε δυσκολεύεστε στο χώρο εργασίας είτε αντιμετωπίζετε την απώλεια της δουλειάς σας. Μπορείτε επίσης να ζητήσετε τη βοήθειά τους όταν ξεκινάτε μια νέα καριέρα.

Για παράδειγμα, η ρήτρα καταγγελίας στο συμβόλαιό σας είναι συνήθως ο δείκτης του πόσα χρήματα θα δικαιούστε εάν τερματιστείτε για τη θέση. Ένας δικηγόρος απασχόλησης σάς βοηθά να ελέγξετε μια προσφορά εργασίας, διασφαλίζοντας ότι βρίσκεστε στην καλύτερη θέση καθώς ξεκινάτε την εργασία σας.

3. Διακρίσεις και παρενόχληση

Οι διακρίσεις και η παρενόχληση – δυστυχώς – είναι μια τρομακτική πραγματικότητα στο χώρο εργασίας. Αν και υπάρχουν νόμοι που βοηθούν στην πρόληψη αυτής της θεραπείας, το γεγονός είναι ότι τέτοιες περιπτώσεις εξακολουθούν να συμβαίνουν τακτικά. Χρειάζεστε τη βοήθεια ενός δικηγόρου απασχόλησης για να σας δώσει διάφορες λύσεις για το πώς να το αντιμετωπίσετε, καθοδηγώντας σας στις καλύτερες επιλογές σχετικά με το πώς μπορείτε να αποτρέψετε την επανάληψη του θέματος.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *