Η κάμερα web δεν λειτουργεί στα Windows

Η κάμερα web δεν λειτουργεί στα Windows 10

Τα προβλήματα με την κάμερα web δεν είναι κάτι το ασυνήθιστο στα Windows 10, ακόμα κι αν θεωρείται σταθερό. Για να λύσετε αυτό το πρόβλημα, μπορείτε να απενεργοποιήσετε όλους τους διανομείς USB. Ακόμη περισσότερο, το BullGuard είναι μια αξιόλογη εναλλακτική λύση σε σχέση με άλλους ανταγωνιστές που προκαλούν αυτές τις ενοχλήσεις στην κάμερα web. Αν ψάχνετε για παρόμοιες γρήγορες λύσεις, ρίξτε μια ματιά σε αυτήν την ενότητα Αντιμετώπιση προβλημάτων κάμερας Web. Σας ενθαρρύνουμε επίσης να προσθέσετε σελιδοδείκτη σε αυτό το Κέντρο ζητημάτων φορητών υπολογιστών και υπολογιστών για μελλοντικές εμπειρίες χωρίς σφάλματα. windows, microsoft

Είναι πολύ πιθανό η webcam σας να μην λειτουργεί μετά την αναβάθμιση στα Windows 10. Ευτυχώς, αυτό το ζήτημα είναι μικρό και θα μπορούσε να λυθεί με μερικά απλά βήματα, αγοράστε εγκαθιστώντας το σωστό πρόγραμμα οδήγησης. Τα Windows 10 είναι ήδη ένα καλό και σταθερό λειτουργικό σύστημα. Μπορούμε μόνο να περιμένουμε να συμπεριφέρεται σαν ένα πλήρως ολοκληρωμένο λειτουργικό σύστημα.

Ακόμα κι έτσι, τα Windows 10 εξακολουθούν να στερούνται πολλά προγράμματα οδήγησης και λειτουργίες που είναι απαραίτητες για την καθημερινή χρήση του υπολογιστή. Πολλοί χρήστες απολαμβάνουν την κάμερα web τους συχνά, αλλά μερικές φορές μπορεί να εμφανιστούν ορισμένα προβλήματα με την κάμερα web. Μιλώντας για προβλήματα κάμερας web, οι χρήστες ανέφεραν τα ακόλουθα ζητήματα: Δεν μπορούμε να βρούμε την κάμερά σας Windows 10 – Αυτό είναι ένα σχετικά κοινό πρόβλημα με τα Windows 10. Εάν τα Windows δεν μπορούν να βρουν την κάμερά σας, δοκιμάστε να τη συνδέσετε ξανά ή να εγκαταστήσετε ξανά τα προγράμματα οδήγησης. Η κάμερα web δεν είναι στη Διαχείριση Συσκευών – Εάν η κάμερα web δεν αναφέρεται στη Διαχείριση Συσκευών, είναι πιθανό να είναι απενεργοποιημένη. Πολλοί φορητοί υπολογιστές υποστηρίζουν μια συντόμευση πληκτρολογίου που σας επιτρέπει να απενεργοποιήσετε την κάμερα web, οπότε φροντίστε να την αναζητήσετε.

Η ενσωματωμένη κάμερα web δεν λειτουργεί – Αυτό είναι ένα άλλο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν πολλοί χρήστες με την κάμερα web τους. Εάν η κάμερα web δεν λειτουργεί, φροντίστε να ενημερώσετε τα προγράμματα οδήγησης στην πιο πρόσφατη έκδοση και ελέγξτε αν αυτό βοηθά. Κάμερα ανάποδα – Αρκετοί χρήστες ανέφεραν ότι η κάμερα web τους είναι ανάποδη. Αυτό είναι ένα μικρό πρόβλημα και καλύψαμε ένα παρόμοιο θέμα στο άρθρο μας για την κάμερα Skype, οπότε φροντίστε να το ελέγξετε. Κάμερα web που χρησιμοποιείται από άλλη εφαρμογή – Μερικές φορές μπορεί να λάβετε αυτό το μήνυμα στον υπολογιστή σας.

Εάν αντιμετωπίζετε αυτό το πρόβλημα, φροντίστε να απενεργοποιήσετε όλες τις εφαρμογές εκκίνησης και ελέγξτε αν αυτό βοηθά. Η κάμερα web δεν λειτουργεί, εντοπίζεται, αναγνωρίζεται, ενεργοποιείται, εμφανίζεται – Υπάρχουν διάφορα προβλήματα κάμερας web που μπορεί να προκύψουν, αλλά θα πρέπει να μπορείτε να επιλύσετε τα περισσότερα από αυτά χρησιμοποιώντας μία από τις λύσεις μας.

Τι μπορώ να κάνω εάν η κάμερα web δεν λειτουργεί στα Windows 10;

1. Βεβαιωθείτε ότι επιτρέπεται στις εφαρμογές να χρησιμοποιούν την κάμερα web

Ανοίξτε την εφαρμογή Ρυθμίσεις. Μπορείτε να το κάνετε γρήγορα πατώντας τη συντόμευση Windows Key + I. Όταν ανοίξει η εφαρμογή Ρυθμίσεις, μεταβείτε στην ενότητα Απόρρητο. windows, microsoft Στο αριστερό παράθυρο, επιλέξτε Κάμερα. Τώρα βεβαιωθείτε ότι είναι ενεργοποιημένη η επιλογή Να επιτρέπεται στις εφαρμογές να χρησιμοποιούν το υλικό της κάμερας μου. Εάν το πρόβλημα εμφανίζεται μόνο με μια συγκεκριμένη εφαρμογή, ελέγξτε τη λίστα Επιλογή εφαρμογών που μπορούν να χρησιμοποιήσουν την κάμερά σας και βεβαιωθείτε ότι η κάμερα είναι ενεργοποιημένη για αυτήν την εφαρμογή. windows, microsoft Ενδέχεται να προκύψουν προβλήματα με την κάμερα web, εάν οι εφαρμογές δεν επιτρέπεται να χρησιμοποιούν την κάμερα web. Τα Windows 10 πρόσθεσαν μια λειτουργία απορρήτου που σας επιτρέπει να επιλέξετε ποιες εφαρμογές μπορούν να έχουν πρόσβαση στην κάμερα web. Για να διορθώσετε αυτό το πρόβλημα, πρέπει να ελέγξετε τις ρυθμίσεις απορρήτου σας κάνοντας όπως περιγράφεται παραπάνω.

Διαβάστε  Ανάκτηση δεδομένων από σκληρό δίσκο – Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε

Διαβάστε – Ανάκτηση δεδομένων από σκληρό δίσκο 

Μετά από αυτό, οι εφαρμογές σας θα πρέπει να έχουν πρόσβαση στην κάμερα web χωρίς κανένα πρόβλημα.

2. Ενημερώστε τα προγράμματα οδήγησης

 • Πατήστε Windows Key + X για να ανοίξετε το μενού Win + X. Τώρα επιλέξτε Διαχείριση Συσκευών από τη λίστα. windows, microsoft
 • Όταν ανοίξει η Διαχείριση Συσκευών, εντοπίστε την κάμερα web στη λίστα και επιλέξτε
 • Ενημέρωση προγράμματος οδήγησης. windows, microsoft
 • Τώρα επιλέξτε Αυτόματη αναζήτηση για ενημερωμένο λογισμικό προγραμμάτων οδήγησης. windows, microsoft
 • Μερικές φορές, προβλήματα κάμερας web μπορεί να προκληθούν από παλιά προγράμματα οδήγησης ή προγράμματα οδήγησης που λείπουν.

Εάν αντιμετωπίζετε αυτό το πρόβλημα, σας συμβουλεύουμε να δοκιμάσετε να ενημερώσετε τα προγράμματα οδήγησης. Μπορείτε να το κάνετε αυτό με πολλούς διαφορετικούς τρόπους.

Η πιο εύκολη μέθοδος είναι να χρησιμοποιήσετε την αυτόματη ενημέρωση. Τα Windows θα αναζητήσουν και θα κατεβάσουν αυτόματα το κατάλληλο πρόγραμμα οδήγησης για τον υπολογιστή σας.

Σε ορισμένες περιπτώσεις, ίσως χρειαστεί να εγκαταστήσετε το πρόγραμμα οδήγησης με μη αυτόματο τρόπο. Τα Windows 10 συνοδεύονται από ένα σύνολο προεπιλεγμένων προγραμμάτων οδήγησης και μπορείτε να τα εγκαταστήσετε κάνοντας τα εξής: Επαναλάβετε τα βήματα 1 και 2 από πάνω. Τώρα επιλέξτε Αναζήτηση στον υπολογιστή μου για λογισμικό προγράμματος οδήγησης. windows, microsoft Επιλέξτε Επιτρέψτε μου να επιλέξω από μια λίστα διαθέσιμων προγραμμάτων οδήγησης στον υπολογιστή μου. windows, microsoft Επιλέξτε τη μάρκα της κάμερας web και το μοντέλο σας και ακολουθήστε τις οδηγίες στην οθόνη για να εγκαταστήσετε το πρόγραμμα οδήγησης. Εάν αυτό δεν λειτουργεί, ίσως θελήσετε να δοκιμάσετε να επιστρέψετε στο παλαιότερο πρόγραμμα οδήγησης. Αυτό είναι αρκετά απλό και μπορείτε να το κάνετε ακολουθώντας αυτά τα βήματα: Ανοίξτε τη Διαχείριση Συσκευών, εντοπίστε την κάμερα web και κάντε διπλό κλικ σε αυτήν.

Όταν ανοίξει το παράθυρο Ιδιότητες, μεταβείτε στην καρτέλα Πρόγραμμα οδήγησης. Τώρα επιλέξτε την επιλογή Roll Back Driver. windows, microsoft Εάν αυτή η επιλογή δεν είναι διαθέσιμη, δεν θα μπορείτε να επιστρέψετε στο παλαιότερο πρόγραμμα οδήγησης. Αν και αυτές οι μέθοδοι είναι απλές στη χρήση, ο καλύτερος τρόπος για να ενημερώσετε το πρόγραμμα οδήγησης της κάμερας web είναι να κάνετε λήψη του προγράμματος οδήγησης για αυτό με μη αυτόματο τρόπο.

Διαβάστε  Τι πρέπει να γνωρίζετε για την ανάκτηση δεδομένων από δίσκους

Απλώς επισκεφτείτε τον ιστότοπο του κατασκευαστή και κατεβάστε το πιο πρόσφατο πρόγραμμα οδήγησης για το μοντέλο σας.

Αυτόματη ενημέρωση προγραμμάτων οδήγησης (προτείνεται εργαλείο τρίτων)

Η μη αυτόματη λήψη προγραμμάτων οδήγησης μπορεί να θέσει το σύστημά σας σε περιττό κίνδυνο: να εγκαταστήσετε το λάθος πρόγραμμα οδήγησης. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε σοβαρές δυσλειτουργίες. Συμβουλή ειδικού: Ορισμένα ζητήματα υπολογιστή είναι δύσκολο να αντιμετωπιστούν, ειδικά όταν πρόκειται για κατεστραμμένα αποθετήρια ή για αρχεία Windows που λείπουν.

Εάν αντιμετωπίζετε προβλήματα με την επιδιόρθωση ενός σφάλματος, το σύστημά σας μπορεί να είναι μερικώς κατεστραμμένο. Συνιστούμε να εγκαταστήσετε το Restoro, ένα εργαλείο που θα σαρώσει το μηχάνημά σας και θα εντοπίσει ποιο είναι το σφάλμα. Κάντε κλικ εδώ για λήψη και έναρξη επισκευής. Ο ασφαλέστερος και ευκολότερος τρόπος ενημέρωσης προγραμμάτων οδήγησης σε υπολογιστή με Windows είναι η χρήση ενός αυτόματου εργαλείου που προσδιορίζει κάθε συσκευή στον υπολογιστή σας και την αντιστοιχίζει με τις πιο πρόσφατες εκδόσεις προγραμμάτων οδήγησης από μια εκτενή ηλεκτρονική βάση δεδομένων.

Τις περισσότερες φορές, τα γενικά προγράμματα οδήγησης για το υλικό και τα περιφερειακά του υπολογιστή σας δεν ενημερώνονται σωστά από το σύστημα. Υπάρχουν βασικές διαφορές μεταξύ ενός γενικού προγράμματος οδήγησης και ενός προγράμματος οδήγησης κατασκευαστή. Η αναζήτηση της σωστής έκδοσης προγράμματος οδήγησης για κάθε στοιχείο υλικού σας μπορεί να γίνει κουραστική .

Γι’ αυτό ένας αυτοματοποιημένος βοηθός μπορεί να σας βοηθήσει να βρίσκετε και να ενημερώνετε το σύστημά σας με τα σωστά προγράμματα οδήγησης κάθε φορά και συνιστούμε ανεπιφύλακτα το DriverFix. Σε πολλές περιπτώσεις μπορεί να χρειαστεί να το δει Τεχνικός για την επισκευή του Laptop.

Δείτε πώς να το κάνετε:

 • Κατεβάστε και εγκαταστήστε το DriverFix.
 • Εκκινήστε το λογισμικό.
 • Περιμένετε να εντοπιστούν όλα τα ελαττωματικά προγράμματα οδήγησης.
 • Το DriverFix θα σας δείξει τώρα όλα τα προγράμματα οδήγησης που έχουν προβλήματα και πρέπει απλώς να επιλέξετε αυτά που θα θέλατε να επιδιορθωθούν.
 • Περιμένετε μέχρι η εφαρμογή να κατεβάσει και να εγκαταστήσει τα πιο πρόσφατα προγράμματα οδήγησης.
 • Κάντε επανεκκίνηση του υπολογιστή σας για να τεθούν σε ισχύ οι αλλαγές.

DriverFix

Διατηρήστε τα προγράμματα οδήγησης εξαρτημάτων του υπολογιστή σας να λειτουργούν τέλεια χωρίς να θέσετε τον υπολογιστή σας σε κίνδυνο.

Δωρεάν δοκιμή Επισκέψου την ιστοσελίδα Αποποίηση ευθύνης: αυτό το πρόγραμμα πρέπει να αναβαθμιστεί από τη δωρεάν έκδοση για να εκτελέσει ορισμένες συγκεκριμένες ενέργειες.

3. Ελέγξτε εάν η webcam σας είναι ενεργοποιημένη

Πολλοί φορητοί υπολογιστές σάς επιτρέπουν να ενεργοποιήσετε ή να απενεργοποιήσετε την κάμερα web χρησιμοποιώντας μια συντόμευση πληκτρολογίου. Για να ελέγξετε εάν ο φορητός υπολογιστής σας υποστηρίζει αυτήν τη δυνατότητα, αναζητήστε ένα κλειδί που να έχει μια εικόνα κάμερας web. Για να απενεργοποιήσετε ή να ενεργοποιήσετε την κάμερα web, απλώς πατήστε το πλήκτρο Fn και αυτό το πλήκτρο μαζί. Σε ορισμένα Laptop, αυτή η συντόμευση πληκτρολογίου είναι Fn + F6, αλλά μπορεί να είναι διαφορετική στον φορητό υπολογιστή σας.

Διαβάστε  Δεν ανοίγει το Macbook - Αναλυτικός Οδηγός

Για να δείτε εάν το laptop σας υποστηρίζει αυτήν τη δυνατότητα και πώς να ενεργοποιήσετε ή να απενεργοποιήσετε σωστά την κάμερα web, φροντίστε να ελέγξετε το εγχειρίδιο οδηγιών του λάπτοπ σας.

4. Ελέγξτε τις ρυθμίσεις προστασίας από ιούς

Εάν αντιμετωπίζετε προβλήματα με την κάμερα web, το πρόβλημα μπορεί να οφείλεται στο λογισμικό προστασίας από ιούς. Αυτά τα εργαλεία τείνουν να μπλοκάρουν την κάμερα web για να αποτρέψουν τους χάκερ να σας κατασκοπεύουν. Ο αποκλεισμός της κάμερας web είναι μια χρήσιμη λειτουργία. Ωστόσο, μπορεί να προκαλέσει προβλήματα με την κάμερα web. Για να το διορθώσετε, θα πρέπει να ελέγξετε τη διαμόρφωση προστασίας από ιούς και να απενεργοποιήσετε τη δυνατότητα προστασίας της κάμερας web.

Εάν αυτό δεν σας βοηθήσει ή αν δεν μπορείτε να βρείτε αυτήν τη ρύθμιση, μπορείτε να δοκιμάσετε να απενεργοποιήσετε πλήρως το πρόγραμμα προστασίας από ιούς. Μερικές φορές, για να επιλύσετε αυτό το πρόβλημα, πρέπει να καταργήσετε εντελώς το λογισμικό προστασίας από ιούς. Δεδομένου ότι δεν είναι ασφαλές να χρησιμοποιήσετε έναν υπολογιστή χωρίς πρόγραμμα προστασίας από ιούς, εξετάστε το ενδεχόμενο να μεταβείτε σε μια διαφορετική λύση προστασίας από ιούς που είναι δύσκολο να παρατηρήσετε τον αντίκτυπό της στην απόδοση του συστήματος.

5. Απενεργοποιήστε όλους τους διανομείς USB

Ανοίξτε τη Διαχείριση Συσκευών και αναπτύξτε την ενότητα ελεγκτών Universal Serial Bus. Τώρα εντοπίστε το USB Root Hub, κάντε δεξί κλικ σε αυτό και επιλέξτε Απενεργοποίηση από το μενού. windows, microsoft Θα εμφανιστεί τώρα ένα παράθυρο διαλόγου επιβεβαίωσης. Κάντε κλικ στο Ναι για να απενεργοποιήσετε τη συσκευή. windows, microsoft Επαναλάβετε τα δύο τελευταία βήματα για όλους τους διαθέσιμους διανομείς USB. Λάβετε υπόψη ότι με την απενεργοποίηση των διανομέων USB θα κάνετε άλλες συσκευές USB, συμπεριλαμβανομένου του ποντικιού και του πληκτρολογίου σας να σταματήσουν προσωρινά να λειτουργούν.

Αφού απενεργοποιήσετε όλους τους διανομείς USB, επανεκκινήστε τον υπολογιστή σας. Μόλις επανεκκινηθεί ο υπολογιστής σας, επιστρέψτε στη Διαχείριση Συσκευών και ενεργοποιήστε όλους τους διανομείς USB. Σύμφωνα με τους χρήστες, μερικές φορές η συσκευή διανομέα USB μπορεί να προκαλέσει προβλήματα στην κάμερα web. Ωστόσο, μπορείτε εύκολα να διορθώσετε αυτό το πρόβλημα απενεργοποιώντας όλους τους διανομείς USB.

Αυτό είναι αρκετά απλό και μπορείτε να το κάνετε ακολουθώντας τα παραπάνω βήματα. Αφού το κάνετε αυτό, η webcam σας θα αρχίσει να λειτουργεί ξανά.

6. Εγκαταστήστε το προεπιλεγμένο πρόγραμμα οδήγησης

Ανοίξτε τη Διαχείριση Συσκευών. Εντοπίστε την κάμερα web στη λίστα, κάντε δεξί κλικ σε αυτήν και επιλέξτε Κατάργηση εγκατάστασης συσκευής. windows, microsoft Όταν εμφανιστεί το παράθυρο διαλόγου επιβεβαίωσης, επιλέξτε Διαγραφή του λογισμικού προγράμματος οδήγησης για αυτήν τη συσκευή, εάν είναι διαθέσιμο. Τώρα κάντε κλικ στο κουμπί Απεγκατάσταση. windows, microsoft Μετά την απεγκατάσταση του προγράμματος οδήγησης, κάντε κλικ στο εικονίδιο Σάρωση για αλλαγές υλικού. windows, microsoft Τα Windows θα εγκαταστήσουν τώρα το προεπιλεγμένο πρόγραμμα οδήγησης.

Εάν για κάποιο λόγο δεν είναι εγκατεστημένο το προεπιλεγμένο πρόγραμμα οδήγησης, επανεκκινήστε τον υπολογιστή σας και ελέγξτε εάν αυτό λύνει το πρόβλημα. Ένας άλλος τρόπος για να διορθώσετε αυτό το πρόβλημα είναι να εγκαταστήσετε το προεπιλεγμένο πρόγραμμα οδήγησης. Αυτό είναι αρκετά απλό και μπορείτε να το κάνετε ακολουθώντας τα παρακάτω βήματα. Μετά την εγκατάσταση του προεπιλεγμένου προγράμματος οδήγησης, το πρόβλημα θα πρέπει να επιλυθεί και η κάμερα web θα αρχίσει να λειτουργεί ξανά.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *