Συμβουλές για την ολοκλήρωση της πτυχιακής σας εργασίας

7 Συμβουλές για την ολοκλήρωση της πτυχιακής σας εργασίας

Η απόκτηση διδακτορικού τίτλου είναι ο κορυφαίος στόχος πολλών φοιτητών που εισέρχονται στο πρώτο έτος πανεπιστημίου. Με τα χρόνια, πολλοί από αυτούς έφυγαν, επιλέγοντας τομείς σπουδών που ίσως τους αρέσουν περισσότερο ή η απόφαση για τις επιστήμες ήταν πολύ δύσκολη. Αλλά είστε ακόμα εδώ, ελπίζοντας να αποφοιτήσετε με το διδακτορικό σας. Αλλά υπάρχει ακόμα ένα τεράστιο εμπόδιο που σας χωρίζει από το να φτάσετε στο διδακτορικό σας: η επίφοβη διδακτορική διατριβή. Εκτός από τον αλφαβητισμό, η πτυχιακή εργασία αντιπροσωπεύει βασικά ολόκληρη την καριέρα σας στο πανεπιστήμιο σε ένα μοναδικό έγγραφο. Έτσι, μπορεί να δείτε γιατί είναι απόλυτης σημασίας να καταβάλετε όλες τις προσπάθειές σας για να βεβαιωθείτε ότι είναι του υψηλότερου επιπέδου. Όλη η έρευνά σας και όλα τα δεδομένα που δημιουργήσατε πρέπει να τοποθετηθούν σε μια ιστορία, η οποία γίνεται η διατριβή σας. Παρακάτω θα πάμε σε μερικές συμβουλές για το πώς να το ολοκληρώσετε.

Συμβουλές για την ολοκλήρωση της πτυχιακής εργασίας

  • Κρατήστε το χρόνο με το μέρος σας
  • Οργανώστε το μυαλό σας
  • Μην αμελείτε τις εικόνες και τις αναφορές
  • Υπεράσπιση της διατριβής σας
  • Προγραμματίστε το

Για να δημιουργήσετε μια επιτυχημένη πτυχιακή εργασία, είναι σημαντικό, αρχικά, να σχεδιάσετε τα βήματα που θέλετε να κάνετε. Πρέπει να λάβετε υπόψη πόσο χρόνο έχετε μέχρι τη συγκεκριμένη προθεσμία για να την υποβάλετε. Οι εργασίες ΕΑΠ μπορεί να διαρκέσουν από τρεις έως εννέα μήνες για να ολοκληρωθεί. Θυμηθείτε επίσης ότι οι περισσότερες πτυχιακές εργασίες μπορούν να είναι έως 80.000 λέξεις. Ένας καλός στόχος μπορεί να είναι να γράψετε 400-600 λέξεις την ημέρα. Ακόμα κι έτσι, ο αριθμός των λέξεων που γράφονται ανά ημέρα μπορεί να αλλάξει ανάλογα με τον φόρτο εργασίας. Επομένως, είναι επίσης σημαντικό να θέσετε προσωπικούς στόχους για συγκεκριμένες ημερομηνίες που οδηγούν στην ημερομηνία υποβολής σας. Δημιουργήστε αυτοτελείς προθεσμίες όπως πότε ξεκινάτε, πότε ολοκληρώνετε την περίληψη, πότε θέλετε να ολοκληρώσετε το πρώτο πρόχειρο, πόσο καιρό θέλετε να αναθεωρήσετε και πότε θέλετε να εκτυπώσετε το τελικό αντίγραφο.

Διαβάστε  Οβάλ Πλαστικές Τάπες - Πλεονεκτήματα & Μειονεκτήματα

Ωστόσο, ΠΟΤΕ δεν πρέπει να περιμένετε μέχρι την τελευταία ημέρα που η εργασία σας πρόκειται να εκτυπώσει πλήρως το τελικό αντίγραφό σας σε περίπτωση που προκύψουν τεχνικές δυσκολίες. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο είναι σημαντικό να σχεδιάσετε να ολοκληρώσετε τη πτυχιακή εργασία σας πριν από την τελική ημερομηνία.

Καλό στυλ γραφής

Καθώς γράφετε την εργασία σας, πρέπει να βεβαιωθείτε ότι το στυλ γραφής σας έχει νόημα για μια διατριβή. Ο τρόπος με τον οποίο γράφετε τη διατριβή σας είναι σχεδόν εξίσου σημαντικός με το περιεχόμενο. Η εργασία σας πρέπει να επιτύχει έναν αποδεκτό συμβιβασμό μεταξύ της τεχνικής γλώσσας με μια εξήγηση του τι συμβαίνει στην έρευνά σας. Αποφύγετε την υπερβολικά περιττή γλώσσα και, αντίθετα, επικεντρωθείτε και εξηγήστε με σαφήνεια με επιστημονικούς όρους τι ακριβώς αντιπροσωπεύουν η έρευνα και τα δεδομένα σας για την επιστημονική κοινότητα. Δεν χρειάζεται να εξηγήσετε την έρευνά σας με απλούς όρους, καθώς όσοι θα διαβάσουν τη διατριβή σας καταλαβαίνουν την επιστήμη που έχετε. Αλλά, το να προσπαθήσεις να τους εντυπωσιάσεις με τη φρασεολογία σου και όχι με την έρευνα μέσα σου, δεν βοηθάει τίποτα στον σκοπό σου. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο οι καλύτερες διατριβές χρησιμοποιούν σαφή και περιεκτική γλώσσα για να εξηγήσουν την έρευνα.

Κρατήστε το χρόνο στο πλευρό σας

Έχετε ήδη προγραμματίσει τις αυτοτελείς προθεσμίες σας για το τι θέλετε να επιτύχετε σε συγκεκριμένο χρονικό διάστημα. Τώρα, πρέπει να τους ακολουθήσετε μέχρι την ολοκλήρωση. Το χειρότερο πράγμα που μπορείτε να κάνετε είναι να αφήσετε χρόνο να περνάει Εάν συμβεί αυτό, θα αυξήσει το άγχος σας, περισσότερο από ό, τι είναι συνηθισμένο όταν γράφετε διπλωματικές εργασίες. Επίσης, όταν είστε πίσω στο γράψιμό σας και αισθάνεστε βιαστικοί, είναι πιο πιθανό να γράψετε κάτι που είναι χαμηλότερης ποιότητας από ό, τι αν είχατε τον πλήρη έλεγχο του χρόνου σας.

Διαβάστε  Κύστη Κόκκυγα - Όλα όσα πρέπει να ξέρετε

Ένας από τους καλύτερους τρόπους για να ενημερώνεστε για τις προθεσμίες σας είναι να καθορίσετε οδηγίες για το πόσο θα γράφετε κάθε μέρα. Μπορείτε να το αλλάξετε όπως απαιτείται ανάλογα με το πόσο κοντά έχετε λήξει η προθεσμία. Εάν είστε μέσα σε λίγες εβδομάδες από την προθεσμία, ίσως χρειαστεί να αυξήσετε το χρόνο εργασίας σας κάθε μέρα. Σε κάθε περίπτωση, δεν πρέπει να χάσετε τον χρόνο, διαφορετικά η διατριβή σας θα κινδυνεύσει να μην ολοκληρωθεί πριν από την τελική ημερομηνία.

Οργανώστε το μυαλό σας

Η ολοκλήρωση της διατριβής σας μπορεί να είναι ένα από τα πιο τρομακτικά καθήκοντα που έχετε αντιμετωπίσει στην ακαδημαϊκή σας καριέρα. Μπορεί να είναι δύσκολο να ολοκληρώσετε το μυαλό σας για το πώς να ολοκληρώσετε καλύτερα τα καθήκοντα που είναι απαραίτητα για να ολοκληρώσετε τη διατριβή σας. Ο καλύτερος τρόπος είναι να το χωρίσετε σε μικρότερα κομμάτια με βάση κεφάλαια, έρευνες, εξηγήσεις και άλλα παρόμοια. Αυτό είναι χρήσιμο όταν προσπαθείτε να οργανώσετε τις σκέψεις σας σχετικά με το πώς σχεδιάζετε να γράψετε τη πτυχιακής εργασία σας. Αυτό που δυσκολεύονται οι περισσότεροι όταν γράφουν είναι να κατανοήσουν πώς να παραμείνουν απόλυτα συγκεντρωμένοι και να μην αποσπούν την προσοχή. Εάν γράφετε για πολύ καιρό, είναι πιο δύσκολο για τον εγκέφαλό σας να λειτουργήσει και όσο πιο αόριστος μπορεί να γίνει.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *