κυστη κοκκυγα αντιμετωπιση

Κύστη Κόκκυγα – Όλα όσα πρέπει να ξέρετε

Η κύστη κόκκυγα μπορεί να είναι αιτία αποστημάτων και άλλων επιπλοκών. Ο μόνος τρόπος για να απαλλαγούμε από αυτήν την παθολογία ριζικά είναι η χειρουργική επέμβαση. Ωστόσο, η επέμβαση ενέχει ορισμένους κινδύνους και σχετίζεται με την ανάγκη για μετεγχειρητική αποκατάσταση. Ως εκ τούτου, πλέον χρησιμοποιούνται ελάχιστα επεμβατικές μέθοδοι θεραπείας των κόλπων. Η θεραπεία με λέιζερ είναι μία από αυτές.

Τι είναι η Κύστη Κόκκυγα ;

Η Κύστη Κόκκυγα είναι ένα συγγενές ελάττωμα στο οποίο σχηματίζονται οι επιθηλιακοί κοκκυγικοί αγωγοί. Εμφανίζεται στο δέρμα της μεσοσυλλεκτικής πτυχής και τελειώνει τυφλά στον υποδόριο λίπος. Ο λόγος της παθολογίας είναι η ελλιπής μείωση των μυών της ουράς κατά την προγεννητική περίοδο. Το Sinus μοιάζει με ένα λεπτό επιθηλιακό σωλήνα. Αυτή η ασθένεια δεν εμφανίζεται πολύ συχνά. Κατά μέσο όρο, 1 στα 1500 παιδιά γεννιέται με το κολλοειδές κόλπο.

Ένα κύστη κόκκυγα είναι μια μικρή τρύπα ή μια σήραγγα στη σχισμή μεταξύ των γλουτών. Μπορεί να είναι ασυμπτωματική και να απαιτεί θεραπεία μόνο όταν μολυνθεί. Δυστυχώς, δεν υπάρχει ακριβής τρόπος για να αποφευχθεί η ανάπτυξη μιας κύστης. Ωστόσο, υπάρχουν διάφοροι τρόποι για να μειώσετε τον κίνδυνο. Ακολουθεί μια λίστα με προτάσεις που μπορείτε να ακολουθήσετε:

Διατηρήστε την πληγείσα περιοχή καθαρή

Απολεπίστε και καθαρίστε τακτικά την πληγείσα περιοχή για να απαλλαγείτε από οποιαδήποτε συλλογή μολύνσεων. Αφαιρέστε χαλαρές τρίχες που μπορούν να εισέλθουν στο δέρμα. Κρατήστε την περιοχή στεγνή καθώς η υγρασία μπορεί να αυξήσει τα βακτήρια και άλλους μικροοργανισμούς.

Διαβάστε  Οι Οχυρώσεις της Κέρκυρας

Δημιουργήστε ένα υγιές βάρος

Τα παχύσαρκα ή υπέρβαρα άτομα είναι επιρρεπή σε κύστη κόκκυγα λόγω της πρόσθετης πίεσης και του βάθους της διάσπασης. Επομένως, συνιστάται να διατηρείτε ένα υγιές βάρος βελτιώνοντας τη διατροφή σας και ασκώντας συχνά.

Μείνετε μακριά από παρατεταμένη συνεδρίαση

Καθώς η συνεχής πίεση στην ιερή περιοχή αυξάνει τον κίνδυνο κύστης κόκκυγα, θα πρέπει να αποφεύγετε να κάθεστε σε παρατεταμένη περίοδο.

Πρόληψη της επαναλαμβανόμενης εκδήλωσης κύστεων

Η υποτροπή της κύστης κόκκυγα είναι πολύ συχνή. Για να αποτρέψετε την ανάπτυξη μιας άλλης κύστης ή της προηγούμενης κύστης να μολυνθεί ξανά, ακολουθούν ορισμένες προτάσεις που μπορείτε να ακολουθήσετε:

Εξετάζετε τακτικά την πληγείσα περιοχή για εξογκώματα ή πόνο

Ελέγξτε την περιοχή γύρω από την προγενέστερη πνευμονική κύστη για πιθανό οξύ ή πόνο. Εάν εντοπίσετε κάποιο σημάδι ότι αποκτάτε ξανά μια κύστη, συμβουλευτείτε έναν γιατρό για να σταματήσετε την ανάπτυξη.

Απομακρύνετε τις τρίχες από την πληγείσα περιοχή

Συνιστάται να απομακρύνετε τυχόν μαλλιά από την ιερή περιοχή εάν είστε επιρρεπείς σε κύστεις κόκκυγα. Με αυτόν τον τρόπο θα αποφευχθεί ο κίνδυνος να εισέλθουν ξανά στο δέρμα τρίχες.

Φροντίδα κατά τη διάρκεια της κύστης κόκκυγα:

Γενικά, οι κύστες δεν χρειάζονται θεραπεία εάν δεν έχουν μολυνθεί. Η θεραπεία για μολυσμένη κύστη μπορεί να περιλαμβάνει:

Αντιβιοτικά φάρμακα για λοίμωξη

Ωστόσο, μπορούν μόνο να δώσουν στιγμιαία ανακούφιση και επίσης δεν μπορούν να σταματήσουν το να μολύνουν ξανά μια κύστη.

Τομή και αποστράγγιση:

Η κύστη είναι ανοιχτή και η μολυσμένη ουσία αφήνεται να στραγγίσει.

Χειρουργική Επέμβαση:

Η χειρουργική επέμβαση είναι απαραίτητη για την απομάκρυνση της κύστης εάν η λοίμωξη είναι σοβαρή και δεν ανταποκρίνεται στα φάρμακα ή υπάρχει υποτροπή.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *